Ръст на фишинг атаките е регистриран през последните месеци. Все

...
Ръст на фишинг атаките е регистриран през последните месеци. Все
Коментари Харесай

Ръст на фишинг атаките: Ето как да се предпазим

Ръст на фишинг офанзивите е регистриран през последните месеци. Все по-често онлайн измамници се пробват да крадат данни или да прокарат злотворен код посредством фиктивни тъжби, призовки за каузи и други лъжливи имейли.

В " Денят стартира " беше показана подправена призовка от името на Министерство на вътрешните работи и Интерпол, а специалистът по киберсигурност Любомир Тулев даде препоръки за сигурност.

" Идеята на измамниците е да могат да основат легитимност, с цел да се хванете на въдицата. Един от главните знаци на фишинг мейла е генералното послание, да вземем за пример - " Здравейте! " - нямаме съответно послание по име. На второ място във фишинг мейлите съвсем постоянно имаме атачмънт, който може да съдържа и злотворен код, който да болести вашия компютър. Използват се лога на Европол, Интерпол, полицията, имена на разнообразни компании и подписи на разнообразни шефове. Всичко това идва, с цел да сътвори визията, че имейлът е законен. Много постоянно те целят да основат чувство за неотложност, с цел да действаме прочувствено и първосигнално ", сподели Тулев.
Много е значимо да проверим и домейна, от който е изпратен имейла.

Освен фишинг имейл може да получим и излъган есемес с линк, предизвести Тулев. Тогава е добре да гледаме номера, от който е изпратен есемеса.

" Например, в случай че начело има код от непозната страна, няма логичност той да е действителен. Много постоянно, когато последваме този линк, отиваме в лъжлива страница, изглеждаща съвсем като тази на приложението ви за банкиране и през него могат да откраднат потребителското ви име и ключова дума ", предизвести специалистът по киберсигурност.
Огромен растеж на хакерските атаки по света - застраховките за тях скоро може да са недостъпни

Затова поучава, всякога, когато получите сходен имейл или есемес, да ревизирате по различен канал написаното в него като се свържете с институцията, от чието име е изпратен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР