Рапърът Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила, е поредната жертва

...
Рапърът Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила, е поредната жертва
Коментари Харесай

100 Кила разказа за изнудвачите си

Рапърът Явор Янакиев, по-известен като 100 Кила, е следващата жертва на хакери.

Профилът му в Инстаграм беше хакнат преди три дни. В момента всичко в профила на артиста е сменено със фотоси и клипове на жена, която показва първокласен метод на живот.



Снимка: bTV

Хакерът стартира да изнудва раппевеца, откакто той се пробва благодарение на собствен другар експерт да си върне профила.

100 Кила сподели пред bTV, че връзката е била на британски, а изнудвачът е желал биткоини.

„ Стана ясно, че желаят пари в криптовалута и изпращат линк, който единствено е замаскиран като уеб страницата на биткойн. Този линк в действителност, когато цъкнете - непосредствено се свързва с техния компютър и те виждат безусловно монитора ви. Виждат цялата информация за кредитните ви карти, за персоналните ви данни, на безусловно всичко, което им е нужно. След това вършат един шантаж. Ние започнахме да печелим време. Обяснихме, че банките са затворени в България и няма по какъв начин да купим биткоини, тъй като ние сме от Източна Европа и би трябвало да отидеш пешком до банката, би трябвало да носиш торбичка за биткойн. Взехме да се прави доста на луди “, споделя артистът.

В един миг обаче хакерът стартира да усеща, че задачата е да се завоюва време.

„ Явно се усети, че имаме възприятие за комизъм. Започна да се заканва, а ние му обясняхме, че просто няма да може да се случат нещата по неговия метод, тъй като сме възпитани на американското кино, в което постоянно се споделя: " Ние не преговаряме с терористи ". Все отново никой не ти дава гаранция, като платиш какво в действителност ще стане и дали ще ти върнат профила. Под въпрос е дали няма изнудването в някакъв миг да продължи “, добави рапърът 100 Кила.

Той изясни, че ще си търси правата през институциите, посочени в интернет за сходни случаи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР