Рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта, образователният министър акад. Николай

...
Рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта, образователният министър акад. Николай
Коментари Харесай

Ицо Хазарта води преговорите за образованието, обсъждат джендърите

Рапърът Христо Петров - Ицо Хазарта, просветителният министър акад. Николай Денков и Кирил Петков водят договарянията за сформиране на кабинет в бранш " Образование " от името на партия " Продължаваме промяната ".

Сред първите, които взеха думата, бе Хазарта, който уточни, че не е учебен специалист. 

" Това, което умея да върша добре, е да насочвам послания и те да стигат до доста хора. Вярвам, че това ще помогне на идеята, за която сме се събрали тук ", уточни той. Партиите се сплотиха към мнението, че би трябвало да се работи за бързото връщане на учениците в клас. 

" Учебните стратегии би трябвало да бъдат съобразени с българската просвета и история, с цел да не се позволява джендър идеология ", съобщи Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия. 

Според нея би трябвало да има по един учебник за всеки предмет, с цел да се прекъсне схемата на печалбарство, в която се е трансформирало издаването на учебници.

От " ИТН " също желаят да се понижи броят на учебниците. Да има по два учебника по образователен предмет за даден клас, предложи Юлия Чортленева от партията на Слави Трифонов.

Формацията желае да има мандатност на шефовете и кадрово ръководство. Според Има Такъв Народ би трябвало да има оптимално два мандата за новоназначените шефове.

От Демократична България предложиха финансирането на образованието да е обвързано с Брутният вътрешен продукт и 4% да отиват за междинното обучение, 1% - за висшето и 1%   за науката. Всичко това да бъде обвързвано с качеството на образованието.

Служебният учебен министър акад. Николай Денков, който се чака да бъде препоръчан от " Продължаваме промяната " за поста и в постоянното държавно управление, предлага да се вкара финансиране на учебните заведения съгласно качеството от 2024 година

Дотогава би трябвало да стартира да действа " оценка на добавената стойност " на всяко съответно учебно заведение съгласно методология, препоръчана от Световната банка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР