Рано тази сутрин работници монтираха герба на Украйна върху щита

...
Рано тази сутрин работници монтираха герба на Украйна върху щита
Коментари Харесай

Монтираха герба на Украйна на паметника Родината майка

Рано тази заран служащи инсталираха герба на Украйна върху щита на паметника " Родината-майка " в Киев. Няколко дни по-рано от паметника бе свален гербът на Съюз на съветските социалистически републики.

Гербът на Украйна представлява златен тризъбец – античен знак на славянските племена, населявали земите на днешна Украйна.

Монтирането на тризъбеца беше планувано за тази събота, само че работата беше възпрепятствана от мощен вятъра. Преди да се стъмни, детайлът можеше да бъде повдигнат единствено на 24 метра, до момента в който височината на паметника с постамента е 102 метра. Рано тази заран гербът бе подложен на мястото му. Украинският ежедневник " Страна " заяви, че монтажът на панелите на щита е в ход, към самият герб, който е по-голям от руския герб, ще бъдат сложени плочи. 

Както по-рано заяви изпълняващият длъжността министър на културата и осведомителната политика на Украйна Ростислав Карандев, работата би трябвало да завърши до Деня на независимостта, който се отбелязва на 24 август. Гербът на Съюз на съветските социалистически републики ще се съхранява в музей.

Миналата година украинското културно ведомство организира онлайн допитване, като участниците трябваше да отговорят на въпроса по какъв начин да се постъпи със руския герб на щита на паметника  " Родината майка ". В отговор 85% от респондентите показаха, че там би трябвало да се постави тризъбеца, отбелязва УНИАН.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР