„Рано или късно в живота на всеки човек се появява

...
„Рано или късно в живота на всеки човек се появява
Коментари Харесай

Заедно сме по-добри: Непознати подариха кола на самотна майк...

„ Рано или късно в живота на всеки човек се появява Мечо Пух!”. Вече сте виждали получателя на това писмо – в обществените мрежи или на дребния екран. Героят на една майка с две деца, която получи непредвиден подарък от чужд – автомобил.

Също като анимационния воин, Георги носи положително сърце. И влезнал един път в спиралата на положителното, той е на път още веднъж да зарадва с автомобил някое семейство.

„ Дори да изкарваш пари в столицата, от време на време не съумяваш да събереш сума, с цел да си купиш кола. Точно подобен човек ми би трябвало на мен – да му оказа помощ с мъничко”, споделя Георги, който се крие зад прякора Мечо Пух. В новата му идея към този момент са повярвали десетки хора. Сред тях - и Валентин.

„ Имам доведена щерка, която е с ТЕЛК, на която и страната е пособия, и другари са помагали – и взех решение, че и аз ще помогна”, споделя той в ефира на NOVA.

Трогнати от историята на уединен татко, който устоя децата си като свири на дудук на улицата, групата доброволци събират 4300 лв.. Но тогава таткото изчезва.

„ Може би се е тормозил, че ще му подарят нещо – не знам, още не мога да се свържа с него. И тогава един от донорите, който беше дарил пари за колата, ми писа, че в действителност и той има нужда”, споделя още Георги.

Този донор в действителност е самотна майка с две деца. Месечно отделя към 300 лв., единствено с цел да ги заведе и прибере от детска градина. Историята и известието й до Мечо Пух трогват групата от доброволци и решението е взето. Преди да „ закара” подранилия фамилен коледен подарък при двете си деца, тя също прави „ скромен”, по думите й, жест към техния нов воин. С едно писмо:

„ Появи се той - същински Мечо Пух... И ми вдъхна вяра. Надежда, че положителното надвива! Че колкото и сив да наподобява светът, постоянно от някъде ще се появи някой баснословен воин!”. И както приключва писмото на една признателна майка до актуалния Мечо Пух – „ положителното е заразно”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР