Рано или късно стигате до момента, когато детето иска колело.

...
Рано или късно стигате до момента, когато детето иска колело.
Коментари Харесай

Как правилно да изберете колело за детето

Рано или късно стигате досега, когато детето желае колело. Или пък вие желаете то да се научи да кара велосипед. Как обаче да го изберете и с какво би трябвало да се съобразите при покупката? Ето няколко потребни съвета, които ще ви бъдат от изгода в подобен миг.

Откъде да закупите велосипеда

В универсалните магазини цените са много по-ниски, само че пък качеството на колелата не е на толкоз положително равнище, колкото в профилираните магазини за колела. По-евтините колелета нормално са по-тежки и податливи на механични проблеми, които основават заплаха за здравето на детето. А всеки родител търси сигурността.

Затова ви предлагаме да заложите на профилираните магазини с по-висок клас колела. Оставете детето единствено да избере цвета и стила, до момента в който вие решавате по-съществени въпроси, като размер и качество. Важно е то да харесва велосипеда си, с цел да има предпочитание да го кара.

Как да разберете кой е верният размер за вашето дете

Определянето на верния размер на велосипеда е от решаващо значение за сигурността на малчугана, защото по-големите или по-малките могат да бъдат рискови за него. Твърде огромните колела да вземем за пример, могат да попречат на краката на детето да допрян земята и ръцете му да не доближават до ръчните спирачки. Твърде дребните пък принуждават детето да върти педалите със свити колене, което води до болки в ставите и изтощени крайници.

Размерите на детските колела се дефинират съгласно диаметъра на колелото. Те нормално варират от 12 до 26 инча, като колкото по-голям е самият диаметър, толкоз по-голяма е и рамката на велосипеда. Въпреки това родителите не би трябвало да избират велосипед въз основата само на диаметъра на колелото, тъй като това зависи и от производителя. Най-добрият метод за установяване в действителност е да измерите крайници на детето от вътрешната му част и да го сравните с височината на седалката. (За да го извършите, би трябвало да накарате детето да застане до стената, както е с обувките).

Височината и възрастта на детето също могат да играят роля. (За да измерите височината му, накарайте го да застане до стената, само че този път босо, и мерете от върха на главата до пода).

Различните типове детски колела

Също по този начин би трябвало да вземете поради и типа велосипед, от който се нуждае вашето дете, когато определяте верния размер. Ето какви са другите варианти:

Велосипед за баланс

Този вид колелета са без педали и оказват помощ на децата да изградят убеденост в карането. При тези колела вярната седнала позиция на детето е с присвити или прави колене, и крепко стъпили крайници на земята. Седалката би трябвало да е висока колкото вътрешната част на крайници на детето или малко по-ниска.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР