Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови

...
Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Сериозният въпрос е тази обвързаност на Нотариуса с хора, които участват в правосъдието

" Рано е да се каже дали моделът на старите поръчкови убийства се завръща. Половин година мина от убийството на Алексей Петров. Нека забележим дали ще има други такива тежки произшествия ", сподели пред Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията по случая с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, забъркан в имотни измами.

" Годишно имаме 1-2 подобен вид поръчкови убийства, актуалното наподобява на убийството на Алексей Петров, ще забележим какво ще се окаже ", сподели той и добави, че " Нотариуса е една много тъмна фигура ", а през 2004-2005 година има десетки, стотици публикации във вестниците за измамина възрастни хора, фалшификации с жилища, той е наказан и е първият, на който се лишава имущество от КПКОНПИ.

" Към оня миг, когато имотните измами са в разцвета си, Божанов е много известна фигура ", посочи Безлов.

" Може единствено да спекулираме сега, тъй като има както заинтригувани хора на високо равнище, по този начин и елементарни хора, които са жертви ", уточни той.

" Прави усещане работата с прокурори и съдии - в първите случаи с имотните измами се приказва за много огромна група от служители на реда, съдии и прокурори, свързани с имотните измами на възрастни хора. При старите случаи на имотни измами има магистрати, чиито имена са засекретени, т.е. ние не знаем кои са участниците в схемите ", разяснява Безлов.

" Името на Божанов нашумя около свидетелствата на Ивайла Бакалова. Той се появи на радара някъде към 2021 година, напомни Безлов. По думите му, казусът обаче няма да се реши с цивилен и журналистически следствия. Всички политически изявления бяха доста завоалирани, може единствено да гадаем ", означи още Тихомир Безлов по отношение на политическите реакции по случая.

" По-сериозният въпрос, който този случай слага, е тази обязаност с хора, които вземат участие в правораздаването. Магистрати. Въпреки че тематиката върви от 2021-ва година, не видяхме съответни резултати, особено от този случай ", акцентира Тихомир Безлов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР