Рано е да се говори за бъдещи парламентарни мнозинства, но

...
Рано е да се говори за бъдещи парламентарни мнозинства, но
Коментари Харесай

Христо Проданов: Коалиция с ГЕРБ и ДПС е изключена


Рано е да се приказва за бъдещи парламентарни болшинства, само че колкото повече депутати има Българска социалистическа партия в 47-ото Народно заседание, толкоз по-голям е шансът по този начин мечтаната смяна да се случи. Това съобщи за радио „ Фокус “ Христо Проданов от Българска социалистическа партия. Той бе безапелационен, че главната цел на левицата сега е да се показа оптимално добре на изборите на 14 ноември.

Социалистът подсети, че в предходните два Народното събрание само Българска социалистическа партия бе партията, която се държеше градивно и желаеше същинска смяна. Доказахме с дейсвията си, че сме поредна партия и че пазиме нашите позиции.

Проданов съобщи, че коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи е изключена, тъй като Българска социалистическа партия продължава да отстоява своята позиция, че е извънредно време моделът, който управляваше България през последните 12 години, да бъде изменен. В 46-то Народно заседание така наречен партии на смяната имахме 148 народни представители - едно солидно болшинство, с цел да бъде основано държавно управление на смяната, само че това по този начин и не се случи, напомни той.

Единствено нарастването на приходите е отговорът на инфланцията, на която към този момент сме очевидци, акцентира социалистът. Гражданите би трябвало да могат да посрещнат по-високите цени, добави той и подсети, че Българска социалистическа партия е държала извънредно доста на актуализацията на бюджета точно поради инфлацията.

Проданов разяснява и шоковото повишаване на тока за бизнеса. Причината, съгласно него, се крие в либерализацията на енергийния пазар. Позицията на Българска социалистическа партия постоянно е била срещу това. Цените на тока са такива, тъй като страната няма интервенция и няма регулации. Българска социалистическа партия неведнъж е предизвестява за това, което се случва сега, акцентира той.

Христо Проданов е уверен, че на конференциите в Българска социалистическа партия най-вече номинации ще получи кандидат-президентската двойка Радев-Йотова и Националният съвет ще препотвърди решението си от април месец за поддръжка.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР