Ранните плодове и зеленчуци на пазара – предимно внос и

...
Ранните плодове и зеленчуци на пазара – предимно внос и
Коментари Харесай

Има ли нитрати и пестициди в плодовете и зеленчуците на пазара

Ранните плодове и зеленчуци на пазара – най-вече импорт и на по-високи цени. За това предизвестяват производители, откакто огромна част от овошките са унищожени поради измръзване през предходната седмица.

Така при започване на пролетта българските консуматори могат да останат без български плодове, осведоми NOVA.

В същото време контролните органи започнаха инспекции за нитрати в салатата, както и за непозволени химикали в плодовете и зеленчуците, които купуваме.

Най-често количеството на нитратите е по-високо при листните зеленчуци. В листата на рисковите влизат марули, салата айсберг, рукола и спанак.

 istock
Проверките на Агенцията по храните откриват и плодове, и зеленчуци с пестициди на пазара у нас, само че с дребни отклонения. Според изследвания в Съединени американски щати най-замърсени с пестициди са ягодите, спанакът, зелето, нектарините.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
 
По тематаИма ли плодове и зеленчуци с пестициди у нас зеленчуци плодове импорт пестициди нитрати .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->