Ранната версия на робота се появи предпазливо на сцената в

...
Ранната версия на робота се появи предпазливо на сцената в
Коментари Харесай

Илон Мъск представи хуманоиден робот, разработка на Tesla

Ранната версия на робота се появи внимателно на сцената в Калифорния

Илън Мъск показа два прототипа на хуманоидния роботОптимъс (Optimus), който компанията му " Тесла " се надява да създаде един ден в " милиони " бройки, с цел да " трансформира цивилизацията " и да построи " бъдеще на обилие ", в което бедността ще е изчезнала, предадоха международните информационни организации.

Ранната версия на робота се появи внимателно на сцената в Калифорния, където се организира годишната конференция на " Тесла ", на която бе показан напредъкът на компанията в областта на изкуствения разсъдък, отбелязва Агенция Франс Прес.

Роботът поздрави, вдигайки ръка, а видеокадри сподели по какъв начин носи пакет на чиновник и полива растения.

Служителите демонстрираха и по-усъвършенстван първообраз на Оптимъс, който има по-малко открити кабели, само че към момента не е кадърен да върви самичък.

Илън Мъск призна, че други организации са проектирали по-сложни роботи, само че " нямат интелигентността да се движат сами и са доста скъпи ", добави той.

Изпълнителният шеф на " Тесла " си е сложил за цел да бъде основан робот, който в дълготраен проект ще коства " евентуално по-малко от 20 000 щатски $ " и ще може да бъде пресъздаден в " милиони единици ". Служители в компанията споделиха, че работят върху Оптимъс от шест - осем месеца. Според Мъск хората евентуално ще могат да се снабдят с него " в марките на три до пет години ", заяви Асошиейтед прес.

Конференцията на компанията цели да набере повече инженери за осъществяване на тази задача и по този метод да се реализира " фундаментално трансформиране на цивилизацията ".

Мултимилиардерът показа през 2021 година план за робот, който може да извършва повтарящи се задания вместо хора, напомня Агенция Франс Прес.

" Това значи бъдеще на обилие, бъдеще, в което няма беднотия, където хората ще имат това, което желаят във връзка с артикули и услуги ", изясни Мъск.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР