Рамзи: Те обикалят от къща на къща, търсейки капани“ Какво

...
Рамзи: Те обикалят от къща на къща, търсейки капани“ Какво
Коментари Харесай

„Важно е да се отделят фактите от спекулациите“: Какво всъщност знаем за вирусния доклад за обезглавени бебета в Израел

Рамзи: „ Те обикалят от къща на къща, търсейки клопки “

Какво се случи в кибуца?

Кибуцът Кфар Аза е едно от няколкото независими израелски селища покрай границата с Газа.

Войната сред Израел и Хамас: Газа остава без електричество, до момента в който „ огромни удари “ са нанесени против израелския град

Той се намира сред Нетивот и Сдерот на към три благи от границата в Южен Израел.

Поради близостта си до Газа и невиждания темперамент на нахлуването от предишния уикенд, при което бойци на Хамас нарушиха нормално строго охраняваната граница пешком - това беше едно от първите места, до които доближиха в събота.

Четири дни по-късно публицистите съумяха да видят оставените опустошения.

Главният сътрудник Стюарт Рамзи сподели, че сцената „ може да се опише единствено като кръвопролитие “.

„ Историите тук са шокиращи – фамилии събуждани без предизвестие от гласове пред къщите си, майки и бащи криели децата си в шкафове, винарски мазета и изби, съпрузи и съпруги се разделяли в борбата “, споделя той.

Той прибавя, че са лишили 17 часове за идване на помощ, защото IDF се концентрира първо върху градските региони - оставяйки жителите беззащитни и броят на убитите е висок.

Изображение: Имот в кибуца Изображение: Градинско съоръжение, изоставено след офанзивата

Защо има там отчети за „ обезглавени бебета “?

Твърденията, че бойци на Хамас обезглавяват бебета, са докладвани единствено от един публицист – Никол Зедек от i24 – и не са доказани от Sky News.

Г-жа Зедек беше измежду репортерите, поканени да видят какво е останало в кибуца във вторник.

В едно предаване онлайн, което от този момент е гледано милиони пъти в X, прочут преди като Twitter, тя споделя: „ Говорим на някои от бойците тук те споделят, че това, на което са били очевидци, до момента в който са минавали през тези общности, са тела на бебета с отрязани глави и фамилии, убити в леглата им.

„ Можем да забележим някои на тези бойци тъкмо в този момент, утешавайки се един различен. "

Тя също е снимана да приказва със заместник-командира на 71-во звено на IDF, Дейвид Бен Цион, който разказва бойците на Хамас като " нападателни " и " доста неприятни ".

Той споделя: „ Отрязват глави… на деца, на дами. “

И в друго предаване онлайн Зедек разказва „ Поне 40 бебета са били изнесени на колички “ - откъдето идва необятно публикуваната цифра 40.

В изявление за Марк Остин от Sky във вторник вечерта израелският министър на стопанската система Нир Баркат повтори сходно изказване: „ Току-що видяхме... чухме за 40 млади момчета. Някои от тях бяха изгорени живи. Някои бяха обезглавени. Някои бяха простреляни в главата. “

CBS News в Съединени американски щати сподели в сряда, че Йоси Ландау, началник на интервенциите в Zaka, израелската доброволческа гражданска организация за реагиране при изключителни обстановки, е удостоверил пред тях, че „ персонално е виждал “ възрастни, обезглавени деца и бебета.

Но на пряк въпрос дали „ 40 бебета са били обезглавени “, представител на IDF сподели, че са убити деца – само че че известията за обезглавяване са „ непотвърдени “.

Изображение: Израелски бойци носят торби с трупове в кибуца Изображение: Чували с трупове в кибуца Кфар Аза Снимка: AP

Прочетете още:
Съединени американски щати изпращат специалисти по заложници, с цел да оказват помощ за освобождението на отвлечените
Как би изглеждала наземната атака на Израел?
Какво е Хамас - и за какво удари в този момент?

Стюарт Рамзи интервюира двама майори на IDF - единият от които беше представител.

Рамзи сподели: " Никак Дали или той, или другият майор, с който приказвах, в миналото са споменавали, че Хамас е обезглавил или умъртвил 40 бебета или деца. Вярвам, че в случай че казусът беше подобен, те щяха да кажат на мен и на другите там.

„ Няма подозрение, че е осъществено ужасяващо нахлуване в Кфар Аза и трябваше да бъде докладвано и ние го направихме виждат телата на мъртвите от общността в къщите им, в задната част на камион и на баскетболното игрище.

„ Но е значимо да се отделят обстоятелствата от спекулациите в обстановка като тази. < /p>

„ Да повторя – IDF имаше всички благоприятни условия да осведоми международните медии за всяка история, която е станала явна, до момента в който военните не престават да разчистват кибуца. Убийството и обезглавяването на 40 деца в никакъв случай не ми беше споменавано или моят екип. "

И различен публицист, Орен Зив, който работи за самостоятелното издание 972 mag, също участва и му беше дадена опция да приказва със " стотици бойци на място ".

< p> В обява на X той сподели за изказванията на бебето: „ По време на обиколката не видяхме никакви доказателства за това и представителят на армията или командирите също не загатнаха никакви сходни произшествия. “

Кадри демонстрира по какъв начин бойци на Хамас нахлуха в кибуца

Журналистката по цифрови следствия Виктория Елмс, която работи по, прибавя: „ Социалните медии са залети с дезинформация за обстановката в Израел и Газа от експлоадирането на войната.

„ Видеоклипове от сирийския спор, фрагменти от видеоигри и TikToks, направени преди месеци, са необятно споделяни, като се твърди, че демонстрират събития от последните няколко дни. “

Тя споделя, че постоянно се споделя дезинформация “ несъзнателно ", само че че " има някои, които разгласяват и споделят подправени материали с желание да заблудят другите.

" Това е изключително рисково по време на спорове, когато може да е даже по-трудно от нормално да се ревизира без значение информация или фрагменти.

„ Тъй като спорът продължава, бихме призовали потребителите да бъдат бдителни, когато употребяват онлайн наличие, обвързвано с войната. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР