Ралица Козарска и Йордан Петков... или родните Бони и Клайд

...
Ралица Козарска и Йордан Петков... или родните Бони и Клайд
Коментари Харесай

Приятели предатели: Говорят жертвите на двойката, обичаща шума на парите СНИМКИ

Ралица Козарска и Йордан Петков... или родните Бони и Клайд на онлайн измамите с банкови заеми.

Родните Бони и Клайд са уличени за кражба на идентичност и осъществяване на компютърна машинация при изтегляне на банкови заеми с вреди за 90 хиляди лв.. Йордан Петков, който е на 32 година, и 22-годишната Ралица Козарска населяват жилище в Стара Загора и живеят на фамилни начала. На мъжа е наложена мярка " задържане под стража ", а дамата е освободена под домакински арест, защото би трябвало да поставя грижи за едногодишното им дете.

Жертвите на фамилията измамници дадоха коментар по тематиката за GlasNews.bg. Ивета Попова и Венко Чемишанов – семейство от Хисаря и близки другари с Ралица и Йордан, получават писмо от банката, посредством което ги уведомяват, че имат заем на името на Ивета.

„ Аз нямам заеми и бях много изумена “, съобщи Ивета, която показа още, че изтеглените заеми на нейно име са четири, а общата им стойност е 18 хиляди лв.. Те били изтеглени в границите на две седмици. Съпругът й Венко Чемишанов е с 3 заема за малко над 60 000 лева Така двамата съпрузи се оказват пострадалите с най-вече изтеглени заеми.

„ Бях в потрес, когато научих. После към този момент започнаха усеща и мисли, по какъв начин и за какво, нали сякаш сме доста близки “, споделя Попова, която се познава с измамницата Ралица Козарска от близо 13 години. Двете са били съседки в Хисаря.

„ Не съм и предполагала. Ние бяхме доста близки. Дори тя има татуировка с името на детето ми и рождената му дата. По никакъв метод не си личеше, че е замисляла машинация. Дори на 13 юни, когато два от моите заеми са дръпнати, на идващия ден аз и Венко отидохме в Стара Загора при тях на посетители, тъй като ни беше поканила, а на 15-ти ни събра и с другото момиче на кафе - все едно всички жертви на едно място. Никой не е подозирал нищо “, споделя Ивета особено за GlasNews.bg.

След като схванала, че пострадалите са научили за схемите й, Ралица Козарска побързала да ги увери, че ще им възстановят парите. Жертвите на кредитната машинация даже получили закани, Козарска упорствала те да не проговарят обществено за случая.

„ Щом разбрах, че Ралица е забъркана в това, незабавно я потърсих. Отговорът й беше: „ Ти луда ли си бе, жена “. Впоследствие тя искаше да ми връща пари, да си мълча, да не споделям на никого, даже получих закани. Нейният другар се правеше, че сякаш не е отговорен, не бил забъркан. Как може жена му да прави по този начин и внезапно на брачна половинка ми парите да си ги поделят те двамата “, споделя още Ивета.

Ивета Попова е безапелационна, че по този метод фамилията измамници няма да забогатеят. „ Сега да си берат следствията! “, споделя тя и добавя: „ Въобще не помислиха за нас, фантазиите ни, фамилиите, не помислиха и за тяхното дете. Уникален е Траян, само че тъпо за родителите, които има “.



Онлайн измамниците обичали шума на парите

Междувременно GlasNews.bg разбра, че Ралица Козарска не е от Стара Загора, както настояват част от медиите, а от хисарското село Старо Железаре. Ето какво показа Ивета за родителите й:

„ Баща й и майка й са доста положителни хора. Цял живот се трудят, с цел да отгледат фамилията си и децата си. Имат крави и продават мляко, сирене и кашкавал. Честни и положителни хора са. Когато аз говорих с майка й, благата жена, не знаеше какво да ми каже, беше обезпокоена и доста тъжна. Баща й пък беше сърдит, дори не на нас, а на нея. Когато моя татко му се обади, той сподели: „ Ралица е пълнолетна писна ми от нейните неща, не желая и да слушам повече “.

Ралица и Йордан си купили лъскаво BMW с парите от измамата

Това евентуално е и обичаната марка коли на момичето – до този извод стигаме, откакто разгледахме профила на Ралица в обществената мрежа Facebook. На доста от оповестените фотоси тя театралничи с въпросната марка коли.



„ Не мога да кажа сигурно, само че мисля, че е тъкмо по този начин. Те сменяха доста постоянно колите, ходеха по заведения за хранене непрекъснато, поръчваха си коктейли, резервираха почивки, обичаха наргилетата. Водиха висок стандарт на живот, за който всеки се е чудил по какъв начин го вършат. А отговорът от тяхна страна беше съвсем постоянно еднакъв - родителите им дават парите. “, споделя Ивета.

Вероятно има още хора, които са оплетени в мрежите на кредитната машинация

„ Откакто схванаха хората за този случай, познати на мен и на другите жертви, настояват за Ралица и Йордан някакви неща, които ни водят до мисълта, че има и други хора, които са жертва на тази машинация “, споделя Попова с вярата да няма други опарени.



Ивета Попова в компанията на Ралица Козарска

Хрисиана Христова от Стара Загора също е другарка с задържаната жена. На 4 октомври й се обажда чиновник от известна комерсиална банка и я сюрпризира с новината, че има изтеглени заеми.

„ Тогава отидох в банката, а там ми потвърдиха, че имам два заема от по 5000 лева Очаквах го, тъй като нашата обща другарка - Ивета Попова, ми се обади една седмица преди този момент, с цел да ме предизвести, че тя има заеми и ми сподели да се ревизира и аз. В банката попитах на кой на сметката са отишли тези пари, откакто не са пристигнали при мен, и там ми споделиха, че са в сметката на Ралица Козарска “, показа за GlasNews.bg Хрисиана Христова.

Когато приятелката се трансформира в предателка

Хрисиана не е допуска, че е допустимо Козарска да извърши сходно нещо. „ С Ралица бяхме съученички в гимназията, по-късно бяхме доста близки приятелки в една компания. Не съм предполагала, че Ралица може да направи нещо сходно. Когато излизах с тях постоянно сме се чудили по какъв начин и от къде имат толкоз доста пари за скъпи заведения за хранене всяка седмица, непрекъснатото сменяне на коли, вървене по почивки и по този начин нататък. Питала съм я, сподели ми: „ Ами от казиното ги спечелвам парите “, споделя Христова и добавя:

„ Много хора са ми казвали, че Ралица им е съмнителна и са ме предупреждавали да внимавам с нея. Приятелството ни е дотук сигурно. Потърсих я, когато разбрах, и думите й бяха: „ Ама, Хрисо, в банката те лъжат! “. Аз й споделих: „ Как ще ме лъжат, аз съм в банката и виждам? “ и тя тогава ми сподели: „ Знаеш в какво състояние бях, когато Йордан избяга и нямах никакви пари, тогава ми трябваха пари и по тази причина го направих. “



Старозагорката Хрисиана Христова е една от излъганите от младото семейство

Хрисиана се надява, че родните Бони и Клайд на онлайн измамите ще си получат заслуженото. Тя удостоверява, че бащата на Ралица се занимава с отглеждане на животни. „ Ние говорихме и с майка й, която ни сподели: „ Моля ви се, направете компромис, ще ви платим заема. Не я съдете “. Не мисля, че това би трябвало да остане безнаказано, тъй като се притеснявам, че може да има и други пострадали. “

„ Знам, че си купиха хубава кола, най-вероятно е с парите от заемите “, сподели още Хрисиана.

За лъжливата смеха

По делото е открито, че Йордан и Ралица, които живеели на брачен начала, имали другарски връзки със семейство от Пловдив. Те се снабдили с данните от персоналните им карти като ги преснимали с мобилните телефони под претекст, че ще изработят фотоколажи за спомен.

С персоналните данни от документите за идентичност на пловдивчаните, двамата измамници кандидатствали онлайн за потребителски банкови заеми. Те авансово създали електронни пощи с имената на техните фамилни другари и им разкрили онлайн нови банкови сметки. При диалози с банковите чиновници се представяли със самоличността на двамата потърпевши. Така по новооткритите банкови сметки били преведени парите от отпуснати общо седем заема, а по-късно Йордан и Ралица ги трансферирали в личните си сметки.

Извършено е претършуване в дома, употребен от двамата причинители, предаден е непринудено от тях лек автомобил, закупен за 10 хиляди лева Иззети са мобилните телефони на посочените за причинители, флашки, документи, разпитани са очевидци, извършена е преписка с деветте банки, както и с Българската национална банка, с цел да се откри дали на името на жертвите няма изтеглени заеми и в други банки.

За да не попаднат още хора в схемата прокуратурата ревизира по какъв начин банките отпускат сходни заеми и има ли пропуски в системата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР