Ралица Димитрова - от приказките Мъркозъбълите до магията на късия

...
Ралица Димитрова - от приказките Мъркозъбълите до магията на късия
Коментари Харесай

Нова българска книга ни предизвиква

Ралица Димитрова - от приказките " Мъркозъбълите " до магията на късия роман

Важни ли са непознатите фантазии? Опитайте да сбъднете някоя и ще разберете нещо доста значимо. Това предизвикателство насочва към читателите новата българска книга " 10 непознати фантазии " на Ралица Димитрова.

Авторката към този момент е позната от поредицата детски приказки " Мъркозъбълите ". С новата си книга със модерна българска прозаичност за възрастни тя насочва и предизвикателство към себе си. " Аз самата, като четец, боготворя късия роман. С " 10 непознати фантазии " желая да реализира две неща - да поднеса прочувствена приятност на читателите и да им оставя послания. Благодаря на издателя ми Пламен Тотев и " Книги за всички " за опцията да го направя ", споделя Ралица.



В " 10 непознати фантазии " всеки ще открие обръщение самичък за себе си.

Лутаме се сред мемоари и настояще, търсим смисъл. Защо са се случили избрани неща и сме изпуснали други? От нас ли зависи дали ще е щастливо бъдещето ни, или има и други фактори? Освен да ни развълнува, може ли една непозната фантазия да осмисли живота ни? Може ли копнежът на някой различен да унищожи нас? Къде е салдото сред благородството да сбъднеш нечие предпочитание и отхвърли от своето лично? Може ли фантазията на другия да се окаже твоя, а ти да не си знаел?

Ралица Димитрова споделя прочувствено и вълнуващо, по метод, по който малко създатели съумяват. 10-те описа в книгата са отдадени на една и съща тематика – предизвикването да осъществиш непозната фантазия. Всички истории са въодушевени от любовта, която осмисля живота ни – обичта към бленуваната жена, към специфичния другар, към близкия, към непознатия. Любовта постоянно е обвързвана с фантазия: в случай че е сбъдната обич – да остане, в случай че е несподелена – да се случи.



Книгата, която излезе от щемпел при започване на септември, към този момент е по книжарниците.
Премиерата беше на 09.09 от 19 ч. на Алея на книгата в София и провокира същински възторг измежду присъстващите.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР