РАЛИ, Северна Каролина (AP) — Законодателният орган на Северна Каролина,

...
РАЛИ, Северна Каролина (AP) — Законодателният орган на Северна Каролина,
Коментари Харесай

Съдиите в Северна Каролина блокират промените в изборните съвети, налагани от републиканците, които отслабват губернатора

РАЛИ, Северна Каролина (AP) — Законодателният орган на Северна Каролина, следен от Републиканската партия, се опита нелегално да изземе от губернатора властта да избира членове на изборните препоръки в щата на бойното поле, постановиха съдиите от правосъдния развой, като в същото време споделиха, че елементи от нов избирателен закон би трябвало да бъдат блокирани за непрекъснато.

Тримата съдии застанаха единомислещо на страната на губернатора на Демократическата партия Рой Купър в делото му, заведено дни откакто следеното от Републиканската партия Общо заседание анулира Вето на Купър върху мярката през октомври. Промените, които трябваше да влязат в действие през януари, щяха да изместят пълномощията за назначение на борда от губернатора към законодателната власт.

В края на ноември комисията краткотрайно блокира влизането в действие на новите структури на Щатската комисия по изборите и на бордовете във всичките 100 окръга, до момента в който се гледа делото на Купър.

Съдиите се съгласиха с Адвокатите на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР