РАЛИ, Северна Каролина (AP) — Щатският одитор на Северна Каролина

...
РАЛИ, Северна Каролина (AP) — Щатският одитор на Северна Каролина
Коментари Харесай

Два дни след обвинение държавният одитор на Северна Каролина казва, че ще подаде оставка

РАЛИ, Северна Каролина (AP) — Щатският инспектор на Северна Каролина Бет Ууд разгласи в четвъртък, че ще подаде оставка от определения от нея пост идващия месец, решение идва два дни откакто тя беше упрекната по обвинявания, че е злоупотребявала с държавното си транспортно средство за персонални действия.

Ууд, демократ, който беше определен за първи път за инспектор през 2008 година, към този момент разгласи предходната седмица, че няма няма да търси преизбиране през 2024 година Това беше разкрито преди огромното жури на окръг Уейк публично да я упрекна в две закононарушения.

„ Ще се отдръпва като държавен инспектор на 15 декември 2023 година, завършвайки 30 години работа на щата Северна Каролина, ” сподели Ууд в документално изказване, „ Взех това решение, тъй като имаме толкоз страховит екип, който прави необикновено значима работа, и не желая да бъда разсейващ. За мен беше чест и привилегия да работя с толкоз надарен личен състав и да послужвам на жителите на тази велика страна. представена предишния декември за това, че е напуснала мястото на злополука, когато е врязала държавното си транспортно средство в паркирана кола. През март Ууд се призна за отговорен за боричкане и бягство, обвързвано с злополуката, и заплати санкции и правосъдни разходи. Тя се извини, като сподели на председателстващия арбитър, че е направила „ сериозна неточност “, като е напуснала местопроизшествието.

Конституцията на щата подрежда на губернатора на Демократическата партия Рой Купър да назначи някой, който да запълни остатъка от нейния четиригодишен мандат период до края на 2024 година Купър също може в началото да назначи краткотраен инспектор, преди да направи цялостно назначение. Назначеният може да реши да се кандидатира за поста през идната година. Няколко души към този момент бяха оповестили, че се кандидатират. Подаването на претенденти стартира идващия месец с първичните избори през март.

Ууд осведоми Купър за решението си за оставка в четвъртък следобяд, сподели кабинетът на губернатора.

Купър „ почита нейното решение и й благодари за годините й на работа в Северна Каролина “, сподели представителят Джордан Монахан в текстово известие. „ Офисът ни ще разполага с повече информация по отношение на процеса на назначение за тази позиция през идващите дни. “

В обвинителния акт от тази седмица се твърди, че през 2021 година и 2022 година Ууд е употребявал несъмнено държавно транспортно средство за „ назначение на коса и зъболекарски прегледи отвън града, пътешестване до търговски центрове и спа места, където не е била ангажирана в бизнеса си в формалното си качество. “

69-годишната Ууд сподели във вторник, че е „ доста разочарована “, че окръг Уейк Окръжният прокурор Лорин Фрийман повдигна обвинявания против нея. Ууд сподели, че е възстановила разноските на страната, с цел да покрие персоналната приложимост на колата, като преднамерено надплаща за благи, в които е пътувала до работата си.

Родена в окръг Крейвън, Ууд е квалифициран експерт-счетоводител, който е работил в Държавна одиторска работа в продължение на съвсем 10 години, преди да победи настоящия инспектор Лес Мерит през 2008 година

Държавният инспектор е една от 10-те позиции в Държавния съвет, който включва също губернатора, основния прокурор и други определени в целия щат чиновници на изпълнителната власт. Нейният офис издава одити, постоянно сериозни към интервенциите на държавното държавно управление и това, което счита за неприятно ръководени локални управляващи и парите на данъкоплатците – оставяйки я с другари и врагове от двете страни на политическата пътека.

Аварията от 8 декември, която се случи в центъра на Роли, откакто тя сподели, че е напуснала празнично празненство, което докара до вреди по колата, само че без пострадвания. Цитатът й от полицията стана обществен седмици по-късно. Произшествието докара до експертизи за потреблението й на държавен автомобил. Директорът по ръководство на автопарка на щата спря назначението й за транспортно средство през януари, защото следствието на злополуката продължи.

През юни Ууд сподели, че ще се кандидатира за преизбиране идната година. Когато анулира решението си предходната седмица, Ууд не загатна съответно никакви правни проблеми, като се изключи че сподели, че е „ позволила неточности по пътя, само че аз ги признах и се поучих от тях “. Тя сподели, че в този момент желае да се впусне в кариера на обществено говорене.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР