Ръководството на Витоша (Бистрица) излезе с позиция във връзка със

...
Ръководството на Витоша (Бистрица) излезе с позиция във връзка със
Коментари Харесай

Витоша излезе с позиция относно Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Ръководството на Витоша (Бистрица) излезе с позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, препоръчан от Валери Симеонов.
 Законопроектът на Валери Симеонов за
хазарта праща родния спорт в предсмъртно положение " Уважаеми последователи и фенове на футбола в България и в частност на ФК Витоша (Бистрица),

Бихме желали да изразим следната позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за
хазарта, № 054-01-50, импортиран в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов.

В законопроекта се предлага основаване на ал.4 в чл.4, която най-общо казано би довела до затварянето на всички игрални зали и до прекратяването на тяхната активност. Всички ние знаем, че уредниците на
хазартни игри са съществени рекламодатели и спонсори на българските спортни клубове, както е и в тази ситуация с нашия клуб.

Предоставените спонсорски средства са от значително значение за нашия клуб и без тях,
поддържането на спортната база, постигането на резултати и като цяло фунционирането на клуба са съществено застрашени. Тази редакция на закона неизбежно ще докара до прекъсване на приходите за клуба от главния спонсор, което ще сложи под въпросителна цялостната му прехрана, футблоситите и нашето бъдеще. В случай, че се стигне до лишаването ни от тези средства за нас ще зародят съществени терзания за нашето битие.

Витоша (Бистрица) е един от главните футболни клубове в гр. София с над 200 деца в своята академия. В последните 4 години първия ни отбор е част от професионалния футбол, като от 2017г. сме част от Първа професионална футболна лига. През идната година за първи път ще имаме два тима в елитните младежки групи на България. Искрено се надяваме, законопроектът да бъде преразгледан в частта, която слага съществуването ни под въпрос.

С почитание,

Ръководството на ФК Витоша (Бистрица) ", написаха от управлението на Витоша (Бистрица).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР