Ръководството на Вазовски машиностроителни заводи забранява на служителите си да

...
Ръководството на Вазовски машиностроителни заводи забранява на служителите си да
Коментари Харесай

Голям кучешки скандал във ВМЗ - Сопот

Ръководството на Вазовски машиностроителни фабрики не разрешава на чиновниците си да хранят бездомни животни на територията на предприятието. Нарушителите са застрашени от наказания, в това число и парични, е записано в заповедта. Трябва да бъдат разрушени всички къщички за кучета на територията на завода, оповестява "Трафик ".

Новината бе публикувана от възмутени чиновници в обществените мрежи и провокира вълна от неодобрение. Потребителите споделят, че на територията на ВМЗ има огромен брой животинки, най-вече котки. Те недоумяват за какво се постановат сходни строги ограничения за ограничение на популацията.

От завода обясниха, че от години насам част от чиновниците хранят бездомни кучета, като на доста места са се появили и колиби. С течение на времето обаче популацията им се е нараснала доста.

"В последните месеци кучетата се събират на глутници, което е рисково, най-вече за нощните смени. Другите чиновници на завода започнаха да подават тъжби. Поради тази причина е сезирана държавна институция, която предприе инспекция на място и издаваде наставление ", обясниха още от ВМЗ. Заповедта била издадена на база предписанието на

Служителите, които имат опция, ще могат да приберат в домовете си животните, които обгрижват. Проведени са диалози с общините Карлово и Сопот, откъдето ще извозят останалите четириноги до приюти.

Срокът за осъществяване на заповедта е до 12 юни.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР