Ръководството на Университета Харвард обяви, че няма да приеме 8,6-те

...
Ръководството на Университета Харвард обяви, че няма да приеме 8,6-те
Коментари Харесай

Харвард се отказа от 9-те млн. долара помощ за коронавируса

Ръководството на Университета Харвард разгласи, че няма да одобри 8,6-те милиона $ коронавирусна помощ от федералното държавно управление, откакто бе сложено под напън да направи това от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа консервативното американско издание Washington Examiner.
Харвард трябваше да получи средства като част от пакета за икономическа помощ за битка с икономическите последици от новия ковид , който бе признат предходната седмица, с цел да помогне на студентите, изправени пред незабавни финансови потребности поради пандемията, съобщи организация Фокус.
„ Загрижени сме, че интензивният фокус от страна на политици и други върху Харвард по отношение на програмата може да подкопае присъединяване в напъните за облекчение “, се споделя в изказване от Харвард.
Първоначално в сряда сутринта (местно време) от управлението на най-престижния университет в света отхвърлиха настояването да върнат парите и имаха намерение да ги употребяват, с цел да дават директна поддръжка на студентите за разноски за живот т на нуждаещите се и подкрепяне на прекосяването на студентите към онлайн обучение.
Харвард промени позицията си във връзка с помощта, след напън от страна на голям брой политици, в това число Тръмп, републиканският сенатор Тед Круз от Тексас и Марта Максали от Аризона и министърът на финансите Стивън Мнучин. Университетът призна в сряда следобяд (местно време), че програмата за подкрепяне на висшето обучение е основана, с цел да помогне на институциите, „ чиито финансови провокации са най-тежки “. Харвард е едно от най-богатите частни учебни заведения в страната, с дарения от близо 41 милиарда $, съгласно Forbes.
По време на брифинга за ковид във вторник, Тръмп съобщи, че персонално ще изиска от Харвард да върне близо 9 милиона $, които е получил по линия на признатия в края на предишния месец избавителен пакет.
„ Харвард ще върне парите “, бе безапелационен американският водач. „ И те не трябва да я одобряват... Няма да загатвам имена, само че когато видях Харвард, те имат една от най-големите фондации в цялата страна, може би в света допускам и те ще им върнат тези пари “.
Харвард споделя, че въпреки всичко ще даде финансовата поддръжка, която е заречен на своите студенти, само че ще го направи без помощта на федералните средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР