Ръководството на третия за годината тенис турнир от Големия шлем

...
Ръководството на третия за годината тенис турнир от Големия шлем
Коментари Харесай

Забраниха участието на руски и беларуски тенисисти на Уимбълдън. Мярката спира и №2 в света

Ръководството на третия за годината тенис шампионат от Големия шлем - " Уимбълдън ", разгласи, че да конкуренцията няма да бъдат позволени участници от Русия и Беларус. Крайната мярка се ползва като глоба поради съветската военна инвазия в Украйна, оповестяват на уредниците. Турнирът ще се организира от 27 юни до 10 юли.

Това значи, че право на присъединяване в шампионата автоматизирано губи международният номер 2 Даниил Медведев (на снимката), както и сънародникът му от Русия Андрей Рубльов, който също е в Топ 10. При дамите няма да гледаме беларуската Арина Сабаленка, която е под номер 4 в международната класация сега, както и Анастася Павлюченкова и Виктория Азаренка. 

Ол Ингланд Лоун Тенис Клъб, които управляват Уимбълдън, обявиха, че работят по този метод, „ с цел да лимитират световното въздействие на Русия посредством най-строгите вероятни ограничения “. „ Предвид събитията на сходна несправедлива и невиждана военна експанзия, ще бъде недопустимо за съветския режим да се облагодетелства от присъединяване на съветски или беларуски тенисисти. Следователно нашето желание е, с надълбоко страдание, да откажем поръчките на тенисисти от Русия и Беларус за Уимбълдън “, се споделя в изказване на Ол Ингланд Лоун Тенис Клъб (АЕЛТК).

Руснакът Андрей Рубльов сега е осми в класацията на АТП, до момента в който сънародникът му Карен Хачанов е на 26-о място. Световната номер 15 от Русия при дамите Анастасия Павлюченкова и Виктория Азаренка от Беларус са две от останалите топ тенисистки, които няма да вземат участие на шампионата от Шлема на трева. Лоун Тенис Асосиейшън забрани на съветските и беларуските играчи да вземат участие в английски съревнования на тревни кортове. Уимбълдън, най-високоцененият от четирите шампионата от Големия шлем, ще се организира сред 27 юни и 10 юли тази година. Към днешна дата, тенисисти от Русия и Беларус към момента могат да играят на Ролан Гарос, който започва през май.

„ От името на Ол Ингланд Клъб и Комисията по мениджмънт на шампионата, желаеме да изразим нашата продължаваща поддръжка за всички, които са наранени от спора в Украйна по време на тези шокиращи и напрегнати времена. Споделяме универсалното неодобрение на противозаконните дейности на Русия и деликатно обмислихме обстановката в подтекста на нашите отговорности към играчите, на нашето общество и на по-широката аудитория във Англия като английска спортна институция. Взехме под внимание и рекомендациите от държавното управление на Англия, характерно във връзка със спортните звена и надпревари. Предвид профила на шампионата в Обединеното Кралство и по света, наша отговорност е да изиграем ролята си в напъните на държавното управление, промишлеността, спортните и изобретателни институции да бъде лимитирано световното въздействие на Русия посредством най-строгите вероятни ограничения “, се споделя още в изказването на АЕЛТК, които прибавят, че възбраната може да бъде още веднъж прегледана, в случай че събитията „ се трансформират материално “ сред в този момент и юни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР