Ръководството на Тръмп PAC харчи повече от 40 милиона долара за съдебни такси на фона на обвинения

...
Комитетът за политически действия на бившия президент Доналд Тръмп, Save
Коментари Харесай

Комитетът за политически действия на бившия президент Доналд Тръмп, Save America, е похарчил повече от 40 милиона долара за съдебни такси от началото на тази година, каза източник, запознат с въпроса, каза пред CNN.

PAC, който събира по-голямата част от средствата си чрез дарения в малки долари от поддръжниците на Тръмп, се очаква да докладва на Федералната избирателна комисия в понеделник, че е похарчил 40,2 милиона долара за съдебни разноски през първата половина на годината – повече от два пъти сумата групата е похарчила за адвокатски хонорари през цялата 2022 г.

Save America е похарчила над 16 милиона долара за съдебни разходи през 2022 г., според записите на Федералната избирателна комисия. Комитетът за политически действия трябва да представи доклада си за оповестяването, обхващащ първите шест месеца на тази година до края на деня в понеделник.

Washington Post за първи път съобщи за разходите на PAC за съдебни разноски.

Екипът на Тръмп твърди, че значителната сума пари, изразходвана за защита на бившия президент и членовете на неговия вътрешен кръг, е необходима, тъй като правните проблеми на Тръмп нарастват.

„За да се борим с тези отвратителни действия от приближените на Джо Байдън и да защитим тези невинни хора от финансов крах и да предотвратим пълното унищожаване на живота им, ръководството на PAC допринесе за техните съдебни такси, за да гарантира, че имат представителство срещу незаконен тормоз“, кампанията на Тръмп говорителят Стивън Чеунг каза пред CNN.

Специалният прокурор Джак Смит повдигна нови обвинения в четвъртък срещу Тръмп, неговия помощник Уолт Наута и трети обвиняем, Карлос Де Оливейра, по делото, в което се твърди, че Тръмп е боравил неправилно с класифицирани документи след напускането на Белия дом.

Обвиненията включват твърдения, че Тръмп и неговите служители са се опитали да изтрият кадри от сигурността на Mar-a-Lago, изискани от голямото жури. И Наута, и Де Оливейра са представлявани от адвокати, платени от операцията на Тръмп.

Бившият президент също беше обвинен от голямо жури в Манхатън по повече от 30 пункта, свързани с бизнес измами през март и е изправен пред потенциални обвинения в разследването на специалното жури от 6 януари, както и разследване от офиса на окръжната прокуратура на окръг Фултън в Джорджия във връзка с твърдения за измама на гласоподаватели след изборите през 2020 г. Тръмп разшири правния си екип, докато правните предизвикателства нарастват.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР