Ръководството на Топлофикация София“ участва в откритото заседание на КЕВР

...
Ръководството на Топлофикация София“ участва в откритото заседание на КЕВР
Коментари Харесай

„Топлофикация София“ изпрати възражения по доклада на КЕВР

Ръководството на „ Топлофикация София “ взе участие в откритото съвещание на КЕВР за разискване на новите цените за регулаторен интервал 2022/23 година, оповестиха от сдружението.

Дружеството съобщи, че приема препоръчаната цена за топлинна сила, само че изрази противоречие с някои корекции по ценообразуващите детайли , за което по-късно внесе публично свое мнение.

„ Топлофикация София “ подчертава върху поисканото понижаване на разноските за личен състав, както и на софтуерните разноски за транспорт на топлоенергия. „ Топлофикация София “ акцентира, че цени високо своите специалисти и екипите си и показва безапелационното си противоречие с корекциите за поредна година на разноските за заплати и хонорари, както и с орязването на плануваните средства за обществени надбавки.

Работните заплати са предмет на годишен обзор и договаряния, като постоянно се търси баланс сред настояванията на синдикатите, финансовите благоприятни условия на сдружението, рекомендациите на кредиторите и размера на одобрените разноски от КЕВР.
 
В своето мнение сдружението показва също твърдо противоречие с корекцията на приетите за регулаторни цели софтуерни разноски по преноса. Ръководството на „ Топлофикация София “ ЕАД посреща с схващане устрема на КЕВР да резервира обществено търпима цена за потребителя, само че акцентира, че желаното фрапантно понижаване на размера на приетите софтуерни разноски за транспорт ще донесе директна финансова загуба на сдружението в размер на близо 67 млн. лева
 


В своето мнение до КЕВР „ Топлофикация София “ обръща внимание, че в случай че бъдат приложени всички подходи към ценообразуването от отчета на регулатора, това ще докара до загуби за сдружението в размер на близо 154 млн. лева и упорства КЕВР да вземе поради показаните в мнението претекстове.

С аргументираните си възражения „ Топлофикация София “ предлага к онструктивен път за решение на КЕВР, който няма да се отрази на потребителите и би запазил цената за топлинна сила, избрана от КЕВР в отчета от регулаторния обзор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР