Ръководството на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ предприема решителни

...
Ръководството на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ предприема решителни
Коментари Харесай

Ръководството на СДВР с решителни мерки за ограничение на наркоразпространението в районите на училищата

Ръководството на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ подхваща решителни ограничения за ограничаване на наркоразпространението в регионите на учебните заведения . Само за седмица задържаните са 78 и са били формирани 65 досъдебни производства .

Полицейски интервенции за противопоставяне на наркоразпространението се организират всекидневно на територията на столицата. С началото на новата образователна година полицейските дейности на Столична дирекция на вътрешните работи са били ориентирани и в регионите на образователните заведения. За седмица са били хванати 78 лица и са били формирани 65 досъдебни производства.

Само през последното денонощие са арестувани четирима мъже за владеене на дрога . 20-годишен е бил засечен от униформените наоколо до столичен университет . При осъществен обиск у него са били открити 23 пакетчета с растителна маса , 8 с кристалообразно вещество и 34 – с вещество на бучки и прахуляк, а при извършените процесуално-следствени дейности в обитаването от него жилище са били конфискувани 53 пликчета със зелена тревиста маса, 28 таблетки и 16 пликчета с кристалообразрно вещество.

При инспекция на лек автомобил от водача и от 21-годишния му сателит са били конфискувани 8 топчета растителна маса. Задържан е и 35-годишен мъж в сака, на който служителите на реда са разкрили консумативи и прекурсори за произвеждане на наркотични субстанции. В жилище в столичния квартал „ Сухата река “ са били конфискувани 4 саксии с растителна маса, за което е повдигнато обвиняване на 35-годишен мъж . При обиск от него са били конфискувани и 2 сгъвки с растителна маса.

Ограничението на разпространяването на опиати, изключително в регионите на образователните заведения, е един от водещите цели на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи – задача, в която полицията разчита и на гражданската интензивност – те могат при обезпечена анонимност да подават сигнали във всяко районно ръководство в София. Наред с провеждането на ежедневните интервенции е заложена и целенасочена превантивна работа с учениците. В този смисъл специалисти от дирекцията са подготвени да отговорят на всяко декларирано от учебните заведения предпочитание за организирането и реализирането на формати за деен разговор с подрастващите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР