Ръководството на Спортно училище Васил Левски“ – Пловдив, преподавателите и

...
Ръководството на Спортно училище Васил Левски“ – Пловдив, преподавателите и
Коментари Харесай

ММС поздрави Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив по повод патронния празник

Ръководството на Спортно учебно заведение „ Васил Левски “ – Пловдив, преподавателите и учениците бяха поздравени във връзка патронния им празник от името на заместник-министъра на младежта и спорта Яничка Труева за това, че утвърждават, съхраняват и развиват славните обичаи на българската спортна школа. 

    В 73-годишната си история спортното учебно заведение в Пловдив се гордее с триумфите и достиженията на своите ученици, част от които са осемте олимпийски първенци Асен Златев, Ваня Гешева, Милен Добрев, Николай Бухалов, Севдалин Маринов, Стефка Костадинова и Стоян Делчев, както и с извоюваните 59 международни и 67 европейски трофеи. Техните почитатели, които през днешния ден учат там, са донесли единствено през последната година 2 трофеи, 10 сребърни и 8 бронзови медала от европейски шампионати, седмо място на международно състезание и осмо място от Олимпийските игри в Япония, извоювано от младата ни вяра в плуването Йосиф Миладинов. 
    В рамките на патронния празник бяха наградени 10-те най-хубави спортисти на учебното заведение през 2021 година За Спортист № 1 на СУ „ Васил Левски “ е отличен Йосиф Миладинов. 
    През 2021 година учениците в държавното спортно учебно заведение в Пловдив са завоювали 1 391 призови места от шампионати. 44 възпитаници от учебното заведение са включени в националните тимове на България за разнообразни възрастови групи, 10 състезатели са с награди за най-хубави в спорта, а 7 възпитаници са сложили национални върхове в спортовете плуване и лека атлетика. През тази образователна година 142-ма възпитаници са включени в Центъра за подготовка за запас за спорта за високи достижения, основан в учебното заведение, в който има най-вече възпитаници по отношение на останалите пет държавни спортни учебни заведения. 
    В навечерието на патронния празник на Спортно учебно заведение „ Васил Левски “ – Пловдив се организира викторина, отдадена на олимпизма и на Зимните олимпийски игри в Пекин. Под управлението на преподаватели по теоретично образование в направление „ Спорт “ 60 възпитаници от 9 до 11 клас демонстрираха познанията си за олимпийската история на България и достиженията на нашите огромни спортисти. 
    Отговорите на учениците бяха оценени от влиятелно жури в лицето на двукратния олимпийски първенец по кану – каяк Николай Бухалов, олимпийския първенец по повдигане на тежести Асен Златев, проф. Лозан Митев – учител в НСА „ Васил Левски “, и Ружка Генова – шеф на учебното заведение. Като премия победилият тим ще бъде включен в лятната олимпийска академия, която годишно се провежда от НСА „ Васил Левски “. 
    През целия февруари Спортно учебно заведение „ Васил Левски “ – Пловдив провежда поредност от събития, отдадени на патронния празник, измежду които осъществяване на час по родолюбие във всяка паралелка на тематика „ Делото на Апостола на свободата “, радиопредаване „ В памет на теб, Дяконе! “, февруарско издание на учебния вестник „ Спортно междучасие “ и др. 
    Днешният празник стартира с поднасяне на венец пред паметника на Васил Левски в двора на учебното заведение от 10-те най-хубави спортисти за 2021 година На тържественото честване участва Данаил Танев – и.д. шеф на дирекция „ Спорт за всички и спорт за учащи “ в ММС.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР