Ръководството на ПСЖ стартира тежки преговори със звездите си за

...
Ръководството на ПСЖ стартира тежки преговори със звездите си за
Коментари Харесай

ПСЖ реже заплатите на звездите си наполовина

Ръководството на ПСЖ започва тежки договаряния със звездите си за понижаване на възнагражденията им. Причината е тежката икономическа рецесия, която се чака след пандемията породена от ковид.

Парижани са почнали диалози самостоятелно с Тиаго Силва, Неймар и Килиан Мбапе. Това няма да бъде по никакъв начин малко понижение, спрямо футболистите на Реал Мадрид, които се съгласиха на 10% по-малко, а управлението планува 50% понижаване на заплатите.

Според Le Parisien договарянията към този момент са в придвижване и за момента заплатите на играчите са замразени. Ако този проект бъде изпълнен, Килиан Мбапе ще получи 10,4 милиона евро, спрямо 20,8 милиона.

ПСЖ пресметна загуба в размер над 300 милиона евро поради пандемията от COVID-19. Президентът на клуба Насер Ал-Хелайфи беше един от първите, които дадоха зелена светлина за намаляването на заплатите. Парижани са един от отборите, които дават най-високите хонорари. Бразилската звезда Неймар получава 37 милиона евро на година, до момента в който сънародникът му Тиаго Силва и Единсон Кавани малко под тази сума.

Тези понижения незабавно ускориха информациите, че Килиан Мбапе е все по-близо до прекосяване в Реал Мадрид
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР