Ръководството на прокуратурата обсъди с представители на проекта Рейнбоу Хъб“

...
Ръководството на прокуратурата обсъди с представители на проекта Рейнбоу Хъб“
Коментари Харесай

Гешев и Рейнбоу Хъб обсъдиха реформи, свързани с престъпленията от омраза

Ръководството на прокуратурата разиска с представители на плана „ Рейнбоу Хъб “ нуждата от законодателни промени за гонене на закононарушенията от ненавист.

Главният прокурор Иван Гешев организира работна среща с представители на „ Рейнбоу Хъб “. В срещата от страна на прокуратурата участваха заместник-главните прокурори Даниела Машева, Красимира Филипова, Пламена Цветанова, представителят на основния прокурор Сийка Милева, както и градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Гешев осведоми представителите на „ Рейнбоу Хъб “, че след съставянето на 47-ото Народно заседание, прокуратурата възнамерява да показа пакет от експертни оферти за промени в Наказателния кодекс, написа nova.bg.

Иван Гешев и представителите на управлението на прокуратурата разискаха похищенията и нападенията над представители на „ Рейнбоу Хъб “, като бе очебийно, че сходни действия, с изключение на с престъпен темперамент, са и несъвместими с правилата за отбрана на правата на индивида в държава-членка на Европейския съюз.

Административният началник на Софийски градски съд Илиана Кирилова изрази убеденост в бързото привършване на следствието на нападението в „ Рейнбоу Хъб “ - първият общностен ЛГБТИ център в България, ръководен от фондация „ ГЛАС “ и фондация „ Билитис “.

Ръководството на прокуратурата изрази готовността на институцията за бързи дейности при други идентични случаи, за ограничението на този тип закононарушения, накърняващи съществени демократични правила в европейската общественост.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР