Ръководството на Пирин излезе с открито писмо до БФС. Орлетата

...
Ръководството на Пирин излезе с открито писмо до БФС. Орлетата
Коментари Харесай

От Пирин излязоха с остра декларация срещу съдията от мача с Локо София

Ръководството на Пирин излезе с намерено писмо до БФС. " Орлетата " упрекнаха основния рефер Георги Давидов в тенденционзно съдийство в мача с Локомотив (София).

" Открито писмо до Съдийската комисия към БФС

Уважаема Комисия,

ФК Пирин показва голямо неодобрение и отчаяние от управлението на основния арбитър Георги Давидов в срещата от 7-ия кръг на Първа лига против тима на Локомотив (София). Напомняме, че възмутени от съдийството, преди по-малко от година, подадохме тъжба против същия този рефер и отново след мач против Локомотив (София).

Скандалното и преднамерено съдийство във въпросната среща в петък вечер доближи своя връх в 59-ата минута с отсъждането на безусловно несъществуващата дузпа и последващото ѝ пребиване. Встрани от това, за първи път на равнище професионален футбол виждаме арбитър, който отсъжда дузпа, изразявайки очевидно голямо удовлетворение. Нещо, което цялата футболна общност в страната, видя доста добре изписано на лицето му посредством телевизионното лъчение на срещата.

Сигурни сме, че сте намерили сантиметрите (може би милиметрите) сред крайници на нашия вратар и голлинията при осъществяването на наказателния удар. Но по какъв начин ще намерите обосновка на решението да позволите на този човек да продължава към този момент години да безчинства по българските футболни терени. На среднощно съвещание мерите с линийка дистанцията сред голлинията и крайници на нашия вратар, само че пропускате да спрете от дежурства този " арбитър ", оставяйки го да се вихри още в неделя вечер на различен мач.

Най-отговорно ви молим да почитате труда на хората, които работят за футбола и най-много да спрете да се подигравате на последователите на великата игра, без които всичко става безсмислено. Защото оставяйки лицето Г. Давидов да управлява срещи от професионалния футбол, вие вършиме тъкмо това - подигравате се на хората, които обичат футболната игра. След поредицата от тенденциозни решения във щета на нашия тим, ФК Пирин декларира изрично позицията си за смяна в тази посока.

И с цел да бъдем по-конкретни - желаеме незабавното изваждане на лицето Георги Давидов от футболното съдийство. Завинаги. Ако има субективни фактори, които ви пречат да го извършите, ние ще ви разберем, само че тогава ще желаеме вашите оставки като членове на Семеен кодекс. Смятаме, че този човек е синоним на думата несретник във футболното съдийство и че не може да служи като образец за развиването на младите рефери в нашата страна. И той го потвърждава, откакто непрекъснато се проваля в която и да е роля, дадена му в една съдийска бригада.

Колко позитивни образци по време на вашите семинари с присъединяване на млади съдии може да дадете с отсъжданията на този " рефер "? Както към този момент декларирахме, желаеме да ви осведомяваме, че видеоклиповете с отсъжданията на Давидов от петъчния мач с Локомотив (София), както и с тези от предходния дуел сред двата тима, управителен от същия арбитър (началото на октомври предходната година) към този момент са изпратени до Семеен кодекс на УЕФА с копие до съответната работа, занимаваща се с нередностите по време на футболните срещи от страна на Европейската централа.

И в края, само че не на последно място, желаеме да попитаме, когато вратар на даден тим се контузи 5 минути преди края на срещата, дали се дава завършек на мача или срещата се доиграва. Ако нямате информация, попитайте длъжностните лица от срещата Етър (Велико Търново) - Пирин от последния кръг на Държавното състезание по футбол за дами.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР