Ръководството на Общинската избирателна комисия ще се състои от 6

...
Ръководството на Общинската избирателна комисия ще се състои от 6
Коментари Харесай

Председателят от ГЕРБ, а секретарят от ДПС в новата ОИК-Бургас

Ръководството на Общинската изборна комисия ще се състои от 6 души при 13-членен състав

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи получиха най-важните длъжности в новата Общинска изборна комисия (ОИК) в Бургас . Фани Семерджиева от групировката на Бойко Борисов ще е ръководител на органа, който ще работи за интервала 2023 – 2027 година Емине Иляз от Движение за права и свободи пък взе секретарското място.

Представителите на парламентарните сили в община Бургас не се схванаха за позициите. Затова се наложи Централната изборна комисия (ЦИК) да се занимае с разпределението.

Решението на ЦИК е от 1 септември. Новата ОИК-Бургас влиза в пълномощията си на 9 септември.

Тя ще е формирана от 13 членове , до момента в който до момента те бяха 15.

Любопитен миг е, че управлението на ОИК-Бургас ще се състои от шестима души – ръководител, четирима заместник-председатели и секретар. Това решение е взето на консултациите в Бургас. Според разпоредбите на ЦИК зам.-председателите на общинските изборни комисии може да са от двама до четирима. 

В настоящата ОИК-Бургас (мандат 2019 - 2023 г.) има четирима души управление (председател, двама заместници и секретар) при 15-членен състав. Секретарят Георги Михов пък бе излъчен от Българска социалистическа партия. 

В идната Общинска изборна комисия пък излиза, че  половината членове ще са началници.  Четиримата зам.-председатели ще са Стоян Арнаудов от ПП-ДБ, Иван Георгиев Иванов от „ Възраждане “, Любима Бургазлиева от „ Българска социалистическа партия за България “ и Маргарита Събева от „ ИТН “.

Така всяка парламентарна групировка ще разполага с представител в управлението на ОИК-Бургас.

ГЕРБ-СДС ще има и трима редови членове – Наталия Минкова, Пламена Апостолова и Таня Стоянова-Рангелова.

ПП-ДБ ще е с двама. Това ще са Милен Господинов и Стефан Пенчев.

Редови членове на ОИК-Бургас ще имат още „ Възраждане “ и Движение за права и свободи – надлежно, Момчил Момчилов и Росица Димова.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР