Ръководството на Националния фронт за спасение на България с лидер

...
Ръководството на Националния фронт за спасение на България с лидер
Коментари Харесай

Фронтът на Валери Симеонов настоява Борисов да не се извинява в Скопие за съдбата на евреите

Ръководството на Националния фронт за избавление на България с водач вицепремиера Валери Симеонов в декларация прикани премиера Бойко Борисов да не се извинява за ориста на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия при утрешното си посещаване в Скопие. Там Борисов ще взе участие във възпоменание за жертвите на Холокоста.

Партията на Симеонов афишира, че е " изрично срещу " Борисов да се извинява за депортирането на евреите по време на Втората международна война от тези територии, следени по това време от Царство България. " Подобно опрощение значи, че България и българският народ поемат виновността за трагичната орис на тези хора, изпратени в концентрационните лагери на гибелта. Тоест България ще поеме виновността за закононарушения, осъществени от различен режим и друга страна – хитлеристка Германия ", се споделя в декларацията.

България избави всичките свои 48 000 еврейски жители, само че не съумя да спре депортирането на други 11 343-ма души от присъединените територии.

В известието на Министерския съвет не се съдържа информация за подготвяно опрощение на българския министър председател, въпреки че съгласно някои медийни изявления желанията му са такива. На гала в Софийската синагога във връзка 75-годишнината от спасението на българските евреи Борисов засегна тематиката с думите: " Съжаляваме, скърбим за тях, само че подвигът на българския народ не би трябвало да се омаловажава поради това. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР