Ръководството на МВР в лицето на министър Иван Демерджиев и

...
Ръководството на МВР в лицето на министър Иван Демерджиев и
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата се прегърнаха: имало фактор, който пречел - вече го няма

Ръководството на Министерство на вътрешните работи в лицето на министър Иван Демерджиев и главсека Петър Тодоров, дружно със зам.-главния прокурор и извънредно доближен на Гешев - Борислав Сарафов, дадоха конференция.

Поводът бе акцията против дрогата, която тече в последните дни от 7 декември. Тя бе регистрирана кратко - че към този момент са образувани 470 досъдебни и бързи производства, има арестувани с 24 часови ограничения към 580 индивида. В региона на учебни заведения и други образователни заведения са осъществени над 3000 инспекции, а единствено през вчерашния ден в Джулюница са хванати 6 лица и над 200 кг канабис.

Много по-интересни обаче бяха политическите послания - не чисто наказателно-правните.

Това идва, откакто Иван Гешев, който повтаряше, че Министерство на вътрешните работи е в " насипно положение ", " в будна кома " и прочие, в последно време говори как министър Демерджиев му е " доста приветлив ", че " прави всичко по силите си ", а вредите, нанесени върху Министерство на вътрешните работи, били от други.

Така през днешния ден Демерджиев, сподели, че против дрогата са подстигнали " един доста прекрасен резултат " и на няколко пъти акцентира особено на взаимните старания с прокуратурата.

" Радвам се, че по тематиката опиати сме на едно менние, веселя се и че намираме от ден на ден тематики, по които да сме на едно мнение ", разгласи вътрешният министър.

Той се зарече, че работата ще продължи и отвън територията на страната.

В думите си и Борислав Сарафов настоя " преди всичко да подчертае отличното ни съдействие с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи ".

Скоро той освен не е казвал такова нещо, а и нес е е появявал на съвместо събитие с ведомството.

" Винаги съм бил на мнение, че единствено общите ни старания могат да дадат резултати ", още веднъж акцентира Сарафов.

И с цел да няма подозрение, добави:

За страдание, известно време имаше фактор във взаимоотношението ни - този фактор даде отрицателни резултати ", изцяло явен бе Борислав сарафов (който е зам.главен още от мандата на Сотир Цацаров, б.р.).

Сарафов сподели още, че дилърите са освен причинители, а постоянно са и жертви, като в Джулюница да вземем за пример дилърът е 16-годишен възпитаник в Х клас. 

И отново бил уверен, че „ взаимните старания ще дадат положтелен резултат “.

" Дълбоко съм уверен, че безвремието завърши ", зарече се Сарафов.

Той сподели да чакаме “още вести от взаимната ни работа “.

Кой е " факторът ", който кръговете към ГЕРБ, Движение за права и свободи и прокуратурата " бомбардират " непрекъснато, в това число посредством прилежащите им медии още от предходната година, надали има подозрение.

В началото на август сегашният министър Демерджиев изпадна в неприсъствен спор с предшественика си Бойко Рашков. Това стана, откакто сегашният титуляр предприе по този начин присъщите във ведомството чистки на шефове.

Тогава Бойко Рашков попита в изявление - дали се съблюдава правилото „ Мутри вън “ или към този момент правилото бил „ Мутри вътре “.

Демерджиев на собствен ред му натякна, че би задържал някого, единствено в случай че има доказателства - очевидно реферирайки към 24-часовия арест на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова по времето на Рашков на 17 март т.г.

" Не бих направил арест, в случай че не съм уверен, че са налице всички предпоставки за това и нямам постоянни, съществени и солидни доказателства. Целта на един арест не може да бъде самоцел, а да бъде първа стъпка към едно съществено следствие ", сподели тогава министърът пред БНР.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР