Ръководството на Миньор (Перник) написа писмо до премиера на България

...
Ръководството на Миньор (Перник) написа писмо до премиера на България
Коментари Харесай

Миньор написа писмо до Бойко Борисов

Ръководството на Миньор (Перник) написа писмо до премиера на България Бойко Борисов, в което показва несъгласието си да играе бараж за влизане във Втора лига против втория Септември (Симитли). Разликата сред двата тима е единствено една точка, само че Септември е с дуел по-малко и даже при тъждество ще се изкачи отпред. Ето какво пишат чуковете:
" ДО

Министър-председателя на
Република България
господин Бойко Борисов


Министъра на младежта и спорта
господин Красен Кралев


ВрИД Президент на БФС
господин Михаил Касабов


Председателя на ЗС на БФС – София
господин Валентин Чакъров

ПОЗИЦИЯ

На управлението на ФК Миньор (Перник)
Относно: Решение на Изпълнителния комитет на БФС от 21.04.2020 година

Уважаеми господа,

Ръководството на ФК Миньор изрично не приема оповестеното през днешния ден решение на Изпълнителния комитет на БФС да се организира бараж за установяване на спечелилия в Югозападната трета лига. Нашият тим е преди всичко в групата в продължение на 18 кръга до спирането на шампионата, наложено от изключителното състояние в страната.

Лидерството ни в класирането се дължи на извънредно доста работа и е реализирано само и единствено на зеления терен.

ФК Миньор не дефинира числеността на Югозападната трета лига, програмата за осъществяване на шампионата, нито пък има виновност за спирането на шампионата.

Категорично считаме, че не е заслужено в останалите трети лиги да се зачита сегашното класиране, а единствено в една да се назначава бараж. Такъв мач за установяване на победител е невиждан. Ние сме безапелационни, че подобен дуел е в прорез с феърплея и разпоредбите наложени от БФС. Миньор – Перник е тим с големи обичаи. В 101 годишната си история нееднократно сме ставали очевидци на несправедливости по отношение на клуба. Дали сме доста на българския футбол с гениите и легендите на Миньор и считаме, че тимът и последователите му не заслужват такова отношение.

ФК Миньор упорства или шампионата да бъде приключено в цялостния му размер или както в останалите три зони, да бъде прекратено абсолютно и актуалното класиране да се смята за дефинитивно. Ние не желаем да рискуваме здравето на нашите футболисти в условия на пандемия. Не желаем да ги принуждаваме да упражняват във време, в което сътрудниците им от всички останали аматьорски клубове са в насилствена почивка. До този миг ФК Миньор най-отговорно извършва всички ограничения, наложени от Народното събрание и държавното управление, с цел да запазим здравето и живота на треньорите, състезателите и последователите си. Считаме, че назначението на бараж, за да се угоди на някого е меко казано голословна волност! "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР