Ръководството на Левски вече работи усилено по зимната селекция. Една

...
Ръководството на Левски вече работи усилено по зимната селекция. Една
Коментари Харесай

Левски преговаря за ас на Арда

Ръководството на Левски към този момент работи интензивно по зимната селекция. Една от набелязаните цели пред клуба е офанзивният халф на Арда Абубакар Тунгара, написа " Тема Спорт ".

Освен като плеймейкър 29-годишният малиец може да бъде употребен и като втори нападател. Сините към този момент са почнали диалози за неговото привличане. И даже са предложили съответна сума за правата на играча.

Тя е в размер на 250 хиляди лв.. Офертата обаче е била отказана на мига от управлението на кърджалийци. Оттам упорстват за много по-голямо предложение, с цел да се разделят с един от асовете си. Така че Левски би трябвало най-малко да удвои парите на масата, с цел да има изгледи за трансфер.

Абубакар Тунгара направи име у нас първо с екипа на Берое. Той изигра общо 44 турнирни дуела за старозагорци, в които вкара 17 гола. През есента на 2022-ра бе над всички в отбора, като се разписа 9 пъти в 17 срещи и бе водещият изпълнител. Арда заплати трансферна сума, с цел да го притегли. При кърджалийци малиецът също е главен състезател. През есента не пропусна нито една турнирна среща, като в 19 от 20-те стартира като титуляр. Той бе прецизен 4 пъти. Освен това има на сметката си и 4 асистенции. През пролетта пък вкара 1 гол в 16 дуела.

По време на идния трансферен прозорец Левски би трябвало да е деен, тъй като есенният дял на шампионата извади на показ много неналичия, а наред с това скамейката е къса. Сините са набелязали за привличане вратаря на Пирин Бл Максим Ковальов, работят и по намирането на заместници на Жереми Петрис и Андриан Краев. Десният бек и офанзивният халф имат контракти до лятото, само че отхвърлят да ги продължат. Затова и през зимата може да бъдат продадени. При трансфер на Хосе Кордоба в чужбина ще се наложи и взимането на централен бранител. Нужен е и състезател за върха на нападението.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР