Ръководството на ФК Кьолн (Германия) се е свързало със защитника

...
Ръководството на ФК Кьолн (Германия) се е свързало със защитника
Коментари Харесай

От Кьолн кастрят белгийски защитник

Ръководството на ФК Кьолн (Германия) се е свързало със бранителя Биргир Ферстрате, с цел да му потърси пояснение за изявлението, което даде и разкритикува целия клуб за трите позитивни случая на ковид.

Клубът от Рурската област изясни, че Ферстрате е дал подправена информация и е основал погрешно усещане по отношение на ограниченията за сигурност на тренировките в клуба в изявление за белгийската телевизия VTM. В него се споделя, че се съблюдават медицинските препоръки на лигата и че всички играчи ще бъдат тествани още веднъж преди тренировките да могат да се възобновят в понеделник.

В изказване на уеб страницата на клуба, Ферстрате изясни през днешния ден: " Това беше едно изявление от страсти, а трябваше да се свържа с нашия доктор и той щеше да отговори на въпроите ми. Не желаех да упреквам виновните органи или ФК Кьолн''.

Белгийският защитник сподели оня ден, че двама негови съиграчи и физиотерапевтът са доказани с COVID-19 и че му е мъчно да се концентрира върху футбола, изключително откакто приятелката му е изложена на висок риск заради предходно сърдечно заболяване.

" Искам всички да са здрави, преди още веднъж да играем футбол '', сподели Ферстрате, а въпреки и футболистите да са упражнявали на дребни групи, това не бе облекчило терзанията му.

" Ние упражняваме в две групи и момчетата бяха извънредно близо до мен ", сподели Ферстрате пред VTM. " Тестът беше изработен в четвъртък към 16:00, а преди този момент непрекъснато бяхме дружно - от 9 до 15 часа. Във фитнеса работихме дружно, тренирахме дружно. Тестът в четвъртък не сподели, че съм позитивен и по тази причина на следващия ден ще има различен тест ''.

Тримата наранени лица бяха неотложно подредени да карантинят в продължение на 14 дни. Докторът на отбора Пол Клайн отбрани работата по случаите в събота, като сподели, че образованието с тези, които са тествали негативно, към момента е допустимо, " заради ограниченията за хигиена и попречване на инфекции при групово образование '', защото никой не е влизал в нескончаем контакт със засегнатите.

Но Ферстрате сподели, че решението да не се слага карантина на цялата група " е малко причудливо''. Все отново, каквото решат хората, които ръководят Кьолн, това ще бъде политиката, помирява се белгиецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР