Ръководството на БСП сезира прокуратурата за готвена подмяна на вота.Това

...
Ръководството на БСП сезира прокуратурата за готвена подмяна на вота.Това
Коментари Харесай

БСП сезира Гешев за готвена подмяна на вота

Ръководството на Българска социалистическа партия сезира прокуратурата за " готвена замяна на вота ".

Това излиза наяве от известие от пресцентъра на партията на Корнелия Нинова. В него се преплитат две сюжетни линии - освобождението през днешния ден на зам.-министъра на електронното ръководство Благовест Кирилов - по негово лично предпочитание и броженията на левицата, че служебното държавно управление взе участие в предизборната акция като " удря " по Българска социалистическа партия.

Малко по-рано денем Кирилов, който е част от така наречен вътрешна съпротива в соцпартията, бе освободен като министър. Той самичък разгласи претекстовете си, с които напуща, а точно - въпросителни към назначенията в държавната " Информационно обслужване ", която обработва резултатите от изборите.

" Има неща, с които не мога да направя компромис. Една от главните задания, които си сложих преди да приема поста в служебния кабинет, бе повече бистрота в " Информационно обслужване ” " АД. За страдание, това не се случи. Пример за това е изборът за самостоятелни членове на борда на шефовете. Той не беше съгласуван с класирането в състезанието, извършен от Агенцията за обществените предприятия и надзор.

Във всяко свое деяние се управлявам от желанието да има бистрота на процеса, успеваемост на резултатите, както и да се отбрани националната сигурност. Предстои провеждането на нови избори. За тяхното обикновено протичане тези условия са основни.

Когато едно или повече от трите бъдат застрашени съществува риск за изборите. Организацията на вота е съществена роля на служебния кабинет според Конституцията на Република България и следва да е приоритет в работата му ", изясни Кирилов.



" Българска социалистическа партия възразява против всевъзможни опити за вмешателство в изборите. Призоваме за незабавна реакция и сезираме прокуратурата за възможна готвена замяна на вота. Призоваваме всички партии и неправителствени организации да се обединим за гарантиране на почтени избори " - показаха малко по-късно от изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

И пропомниха, че са алармирали вече ОССЕ и ПАСЕ за " неприемливата интервенция на служебното държавно управление в изборите ", като тук се визират изявления на министъра на правораздаването Крум Зарков, който е и член на необятното управление на партията, както и на вицепремиера Атанас Пеканов - социалист по убеждения

" Тогава изпратихме документи с съответни данни за следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това към този момент свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното ръководство от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от операция на изборите ", пишат от Българска социалистическа партия.

" " напомня, че през февруари бордът на шефовете на ИО бе запълнен с двама нови члена, определени след конкурс - Николина Найденова и Дияна Томова. Според според класирането обаче пръв е бил Владимир Данаилов, само че не е бил определен - неразбираемо по какви аргументи.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР