Ръководството на БНТ поднови конкурса си за предаване за разследваща

...
Ръководството на БНТ поднови конкурса си за предаване за разследваща
Коментари Харесай

БНТ журналистите не искат да правят разследвания, търсят се външни

Ръководството на Българска национална телевизия възобнови състезанието си за предаване за проверяваща публицистика на мястото на сваленото от ефир " Открито " на Валя Ахчиева. Причината – при предходния конкурс, който беше единствено за публицистите на държавната телевизия, никой не изпратил оферти. Сега могат да вземат участие и външни създатели и продуценти.

Обявлението за новия конкурс е оповестено на уеб страницата на публичната телевизия, срокът за внасяне на планове в деловодството на Българска национална телевизия е до 30 септември 2019 година

" В края на месец януари 2019 година управлението на Българска национална телевизия разгласи вътрешен конкурс за предаване за проверяваща публицистика, само че до крайния период (30.03.2019 г.) оферти не бяха показани ", пишат от националната телевизия.

През януари стана ясно, че Българска национална телевизия смъква предаването " Открито " и афишира конкурс за ново проверяващо предаване. От тогава публичната телевизия няма такова.

Ахчиева се раздели с публичната телевизия след скандал. За прекъсването на предаването ѝ се разбра точно от оповестения конкурс на Българска национална телевизия. Докато тече той, " съществуващият тв формат ще бъде краткотрайно спрян ", пишеше тогава в известието. Не беше посочено категорично кой е съществуващият тв формат, само че само " Открито " беше показано като предаване за проверяваща публицистика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР