Ръководството на Българската федерация по модерен петобой е доволно от

...
Ръководството на Българската федерация по модерен петобой е доволно от
Коментари Харесай

Целта пред Българската федерация по модерен петобой е спечелване на квота за Париж 2024

Ръководството на Българската федерация по съвременен петобой е предостатъчно от постигнатите резултати от националите през 2023 година, само че главната цел остава продобиване на квота за Олимпийските игри в Париж 2024. През идната година централата ще провежда три огромни надпревари - кръг от Световната купа в София, който ще бъде и олимпийска подготовка, и две европейски шампионати до 15 и до 21 години през август.

В разпоредбите на спорта са направени промени, като конната езда отпада след Игрите в Париж. На нейно място влиза гимнастическия паркур, а по-младите състезатели към този момент упражняват и вземат участие по новите правила.

Най-големи очаквания за място на олимпийските игри се разпореждат на Тодор Михалев и на Ралица Митева.
" 2023-а беше една сполучлива година. Състезателите реализираха призови класирания. Тепърва им следва да вземат присъединяване в още шампионати до олимпиадата. Надяваме се да имат положителни достижения и нека да успеем да спечелим квота за Париж. На Тодор и Ралица им следва лагер в София, а по-късно в Унгария ", сподели президентът на федерацията Камелия Александрова.

Нейната фантазия е в София да има център за съвременен петобой, само че това коства доста пари и няма късмет да се случи скоро.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР