Ръководствата на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)

...
Ръководствата на ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ)
Коментари Харесай

Разход за разход. Няма да се пипа рамката на бюджета, обясни Асен Василев

Ръководствата на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) разискаха на среща в парламентарната стая на първата политическа коалиция държавния бюджет за тази година, който е точка в програмата на Народното събрание. Финансовият министър Асен Василев също взе участие в диалога.

Обсъдихме общата рамка на бюджета и, в случай че има оферти, те няма да трансформират рамката, а ще е разход за разход, изясни той в коридорите на Народното събрание, т.е. в случай че някой желае спомагателен разход някъде, би трябвало да понижи разход на друго перо, добави Василев.

Попитан по кое време двете ръководещи обединения ще се уточнят за
личностите отпред на регулаторите,
той отговори, че това е въпрос към парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Засега Василев съобщи, че няма терзание за бюджета, по думите му има настройка за дребни корекции, които, в случай че се създадат разход за разход, няма да нарушат рамката като цяло.

Във връза с готвения в събота митинг на Министерство на вътрешните работи, днешния – на КНСБ и дали е подготвен да отстъпи, министърът разяснява, че би трябвало да се мери с един критерий за всички чиновници. Политиката, която беше заложена от служебния кабинет и ние продължихме в тази ситуация, е структурите, които са получили нарастване предходната година, да не получават тази година, а на тези, които не са имали покачване м.г.
да им бъде обещано 10 % нарастване, уточни Василев.
Тази политика се отнася и за Министерство на вътрешните работи, и за всички държавни структури, акцентира той, само че какво се случва с един бюджет, във всички случаи, това е прерогатив на Народното събрание, той е закон, сподели финансовият министър.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР