Ръководителят на ядрения надзорен орган на ООН призова глобалните банки

...
Ръководителят на ядрения надзорен орган на ООН призова глобалните банки
Коментари Харесай

Ръководителят на ядрения надзор на ООН призовава банките за развитие да финансират нови проекти

Ръководителят на нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации прикани световните банки за развиване и техните държавни акционери да финансират нови планове, предупреждавайки, че в случай че не го създадат, може да забави енергетиката преход.

Рафаел Гроси, общоприет шеф на Международната организация за атомна сила, сподели пред Financial Times, че неналичието на финансиране за нуклеарна сила без излъчвания от многостранни кредитори като Световната банка и Азиатската банка за развиване е „ изчезнала на стъпката “ с желанията на множеството от техните акционери.

Той сподели, че е имало „ коратична смяна “ в отношението към нуклеарната сила заради климатичната рецесия и руско-украинската война, която задвижи силата сигурността на върха на описите с цели на политиците.

Световните водачи ще участват на първата по рода си среща на върха за нуклеарна енергетика в Брюксел по-късно този месец, където се чака да обсъдят по какъв начин да преодолеят съпротивата на дребен брой страни като Германия против потреблението...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР