Ръководителят на суданската армия Абдел Фатах ал-Бурхан заяви, че очаква

...
Ръководителят на суданската армия Абдел Фатах ал-Бурхан заяви, че очаква
Коментари Харесай

Суданските военни напредват в столицата

Ръководителят на суданската войска Абдел Фатах ал-Бурхан съобщи, че чака от войските си още победи след най-значителния си прогрес в 11-месечна война против паравоенните сили за бърза поддръжка (RSF), до момента в който благотворителна организация предизвести за възходящия риск от апетит, водещ до смъртни случаи, предава Ройтерс.

Армейските сили, които съгласно очевидци са били подсилени от дронове,, от другата страна на река Нил в необятния регион на столицата Хартум RSF, съперничеща военна секта, която имаше превъзходство в спора, държеше региона от първите дни на войната през април предходната година.

Въпреки че излъчването от постройката на радиото и малкия екран беше спряло, напредъкът разшири контрола на суданската войска в остарелия център на Омдурман - стратегически значим регион, тъй като там са ситуирани военни бази и е бил директна точка за доставяне на RSF.

Свидетели споделиха на Ройтерс, че са видели унищожени транспортни средства на RSF и тела на бойци на RSF покрай радиотелевизионния комплекс.

" Нашето обръщение към бунтовниците от силите за бърза поддръжка е, че въоръжените сили и постоянната войска ще ви преследват на всички места, до момента в който не бъде реализирана победа ", сподели началникът на армията военачалник Абдел Фатах ал-Бурхан пред войските в базата на инженерния корпус в Омдурман късно във вторник.

Армията ще продължи да се бие с RSF в други елементи на столицата и в западния район на Дарфур и щата Ел Гезира на юг от Хартум - региони, където RSF направи бърз прогрес в края на предходната година - " до момента в който бъде реализирана цялостна победа ", е споделил Бурхан, съгласно изказване, оповестено в сряда.

Армията алармира, че, в случай че RSF не се съгласи на огромно военно евакуиране.

поради изискванията на проект за политически преход от военно ръководство към свободни избори, накара повече от 8 милиона души да изоставен домовете си, създавайки най-голямата бежанска рецесия в света.

Броят на суданците, за които се счита, че са изправени пред спешни равнища на апетит се е нараснал повече от три пъти за една година до близо пет милиона. Някои в Омдурман имат усложнения с достъпа до храна, макар че последните триумфи на армията облекчиха обстановката в най-малко една област.

В сряда интернационалната благотворителна организация Save the Children съобщи, че към 220 000 тежко недохранени деца и над 7 000 нови майки в Судан може да умрат от апетит през идващите месеци, в случай че не бъде обезпечено повече финансиране за филантропична помощ.

Усилията за оказване на помощ са мощно възпрепятствани от отвод на достъп и разграбване на филантропични доставки.

Боевете също по този начин сринаха веригата за доставки в Судан на храни, употребявани за лекуване на тежко недохранени деца, съгласно Save the Children.
 Хуманитарни организации сигнализират за
Хуманитарни организации сигнализират за " древен апетит " в Судан

Достъпът до храна остава стеснен заради военните дейности и развалената инфраструктура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР