Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова заяви на брифинг пред

...
Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова заяви на брифинг пред
Коментари Харесай

Валентина Маджарова: Със закриване на спецправосъдието се нарушават основни принципи на ЕС

Ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова съобщи на брифинг пред медиите, че Постоянната конференция на прокурорите, занимаваща се с проведена престъпност и корупция, е излязла с умишлен собствен акт във връзка с закриване на спецправосъдието, оповестяват от Българска национална телевизия. Този акт е в интерес, както на българското общество, по този начин и на цялото европейско семейство. Документът е подписан от 12-те страни членки, по този начин тя.

Основните акценти в документа са няколко:

Постоянната конференция на прокурорите единомислещо поддържа работата на профилираната прокуратура досега в сегмента проведена престъпност и корупция, както и напъните, полагани досега от страна на България за реализиране на резултати.

Всички прокурори на държавите-членки на Постоянната конференция са съобразили събитието, че със закона, с който е закрито спецправосъдието в България се нарушават съществени правила на Европейски Съюз и се намира в несъгласие с разпореждания на конвенцията на Организация на обединените нации за трансграничната престъпност и корупцията.

Това закриване, като се изключи че води до основаване на една неустановеност предвид на висящите каузи, би довело до затрудняване и на тяхната работа в този сегмент, сподели Маджарова.

Тя съобщи, че е притеснително това, че със закриване на спецправосъдието ще се сътвори юридически безпорядък. Ще има и проблем със специфичните разследващи средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР