Ръководителят на Спецализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров е подал оставка,

...
Ръководителят на Спецализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров е подал оставка,
Коментари Харесай

Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка

Ръководителят на Спецализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров е подал оставка, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Молбата му е била утвърдена през днешния ден на съвещание на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет. Петров е назначен за редови обвинител в Специализираната прокуратура.

Временен началник на Специализираната прокуратура ще бъде Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура, дефинира още колегията.

Под управлението на Димитър Петров спецпрокуратурата е укрепнала кадрово, а резултатите са забележими. Но е зародил проблем, който му пречи да се концентрира върху активността си като началник и поради това е подал оставка, заяви гланият прокурор Иван Гешев.

“В профилираната прокуратура има специфики, рискът е по-голям, като да вземем за пример подлагане на офанзиви от кръгове, свързани с обвинени, политически ползи, чисто политически офанзиви и медийното отражение, и се стига до обезценка. Натовареността също е огромна, работата е тежка и макар избраните финансови тласъци, няма огромен брой искащи за работа в тази прокуратура, което е обяснимо ”, добави още Гешев, и благодари на Петров за работата му в Специализираната прокуратура. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР