Ръководителят на службата за борба с тероризма към Министерството на

...
Ръководителят на службата за борба с тероризма към Министерството на
Коментари Харесай

Атентат срещу Ръководителят на службата за борба с тероризма в Либия

Ръководителят на службата за битка с тероризма към Министерството на вътрешните работи на основаното в Тобрук либийско държавно управление, е ранен при гърмеж на кола-бомба в Бенгази , заяви източник в министерството за Спутник. Понастоящем държавното управление е подкрепено от Либийската национална войска (ЛНА).
" В Сиди Халифа, покрай източния вход на Бенгази, е избухнала кола-бомба. Взривът е бил предопределен за ръководителя на службата за битка с тероризма към вътрешното министерство ", сподели източникът.
Пострадалият чиновник е превозен в болница, а положението му е устойчиво, съобщи БГНЕС.
Взривът идва на фона на неотдавнашните конфликти сред подкрепяното от Организация на обединените нации Правителство на националното съглашение (ПНС) и силите на ЛНА. В неделя Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че броят на починалите след новите конфликти в либийския Магреб сред ЛНА, водена от фелдмаршал Халифа Хафтар и ПНС, се е нараснал на 147.
В същия ден представител на Либийската национална войска упрекна силите на ПНС, че са атакували жилищни региони в Триполи с военни самолети. Четирима души са били убити по време на въздушните удари, съгласно отчети.
Конфронтацията сред двете държавни управления ескалира на 4 април с непредвидената атака на силите на Хафтар против Триполи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР