Ръководителят на Съюза на германските военнослужещи Андре Вюстнер се обяви

...
Ръководителят на Съюза на германските военнослужещи Андре Вюстнер се обяви
Коментари Харесай

Доставките на оръжие за Украйна водят от отслабване на германската военна мощ

Ръководителят на Съюза на немските военнослужещи Андре Вюстнер се разгласи против по-нататъшно прекачване на оръжия от запасите на Бундесвера в Украйна, като сподели, че сходни доставки ще отслабят немските въоръжени сили.

„ Твърде добре разбираме желанието на Украйна да получи тежко оръжие. Можем да си представим да вземем за пример прехвърлянето на бронетранспортьори от запасите на отбранителната промишленост “, сподели Вюстнер в изявление за медийната група Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

В същото време, съгласно Вюстнер, доставките на " оръжие и муниции от Бундесвера " за Украйна към този момент не са допустими. " Всяка обособена доставка отслабва Бундесвера ", предизвести ръководителят на военния профсъюз.

Вюстнер означи, че мнозина в редиците на немските въоръжени сили се притесняват, че „ тази политика на по-нататъшно канибизиране на войските ще има отрицателни последствия “. „ Следователно нашето искане е следното: никакви спомагателни доставки от запасите на Бундесвера “, сподели Вюстнер.

Германският министър на защитата Кристина Ламбрехт сподели по-рано през септември, че страната е трансферирала " необикновено количество " оръжия от запаса на Бундесвера в Киев, само че лимитът е доближат.

По-рано Руската федерация изпрати нота до страните от НАТО поради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация съобщи, че страните от НАТО си „ играят с огъня “, като доставят оръжие на Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков означи, че помпането на Украйна с оръжия от Запада не способства за триумфа на руско-украинските договаряния и ще има негативен резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР