Ръководителят на руския комуникационен регулатор призна днес, че милиони ай

...
Ръководителят на руския комуникационен регулатор призна днес, че милиони ай
Коментари Харесай

Русия блокирала милиони ай пи адреси

Ръководителят на съветския информационен регулатор призна през днешния ден, че милиони ай пи адреси са били блокирани при безуспешен към този момент опит за прекъсване на приложението за известия Телеграм, съобщи Асошиейтед прес.

Телеграм към момента беше наличен за потребителите в Русия макар напъните на управляващите да го обиден, като блокират други услуги. Миналата седмица съветските управляващи подредиха да бъде спрян достъпът до месинджъра.

Спорът избухна, откакто приложението за известия, създадено от съветския бизнесмен Павел Дуров, отхвърли да съобщи на разследващите служби ключовете си за шифроване. Руските управляващи упорстват, че имат потребност от тях за попречване на екстремистки набези, само че Телеграм отхвърли настояването като нарушение на поверителността на персоналния живот.

Шефът на Роскомнадзор Александър Жаров сподели в изявление за в. "Известия ", че Русия блокира 18 мрежи, употребявани от Амазон и Google и предлагащи хостинг на уеб сайтове, които съгласно управляващите са употребявани от Телеграм за заобикаляне на възбраната.

Множество съветски компании оповестиха, че техните интернет услуги са спрени поради напъните на Роскомнадзор да блокира мрежите.

Според интернет специалисти от понеделник съветските управляващи са блокирали към 16 милиона ай пи адреса, засягайки милиони съветски консуматори и компании.

Жаров призна, че управляващите безуспешно се пробват да блокират Телеграм и е трябвало да спрат цели мрежи, някои от които имат над половин милион ай пи адреса, употребявани от несвързани, "спазващи закона компании ".

Ежедневникът "Ведомости " съпостави борбата на Роскомнадзор против Телеграм с война.

Жаров загатна, че Facebook може да е идната цел на управляващите, в случай че откаже да се съобрази с съветското законодателство, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР