Ръководителят на руската наемническа компания Вагнер Евгений Пригожин и още

...
Ръководителят на руската наемническа компания Вагнер Евгений Пригожин и още
Коментари Харесай

Пригожин загина при самолетна катастрофа

Ръководителят на съветската наемническа компания " Вагнер " Евгений Пригожин и още 10 души починаха при самолетна злополука в Тверска област, северно от Москва, заяви Росавиация. 
В първите известия в каналите на Телеграм за самолетната злополука в Тверска област бяха показани записи по какъв начин самолетът пада с носа надолу, заобиколен от облак сив пушек. Разследват се всички версии, в това число и " външно въздействие ", акцентира в. " Коммерсант ".
Бизнес самолетът " Ембрайър " е изгубил 2,4 км височина единствено за секунди, преди да стартира да пада и най-после да се разбие, демонстрират данните на интернет уеб страницата Flightradar24.com за следене на полети в действително време. Директорът по връзките във Flightradar24 Ян Печеник разясни пред " Ройтерс ", на която се базират други медии, че самолетът внезапно е паднал от 8,5 км до 6,1 км височина, като в това време се опитвал да вдигне оптималната височина и в един миг тя даже е достигнала 9,15 км. Последните данни Flightradar24 получил, когато самолетът се намирал на височина към 6 км, от която той почнал да пада. Всички тези промени станали за 32 секунди.
" Каквото и да се е случило, станало е бързо. Може би са се борили (със самолета), откакто се е случило нещо. Преди това няма индикации, че нещо не е наред с тази машина ", отбелязва Печеник.
В Телеграм не престават да излизат фрагменти от очевидци на рухването на самолета. На част от тях се вижда късната фаза на рухване на машината - нещо като гърмеж и възпламеняване на корпуса. В същото време в интернет към този момент няма видеоклипове с фрагменти или следи на летяща ракета. 
Самолетът се разруши близо до резиденцията на Владимир Путин. На към 50 км са ситуирани системите за Противовъздушна отбрана на 42-ри зенитно-ракетен полк. В непосредственост се намира и базата на Военновъздушни сили " Хотилово ". 
В съветските медии и обществени мрежи версиите за злополуката варират от терористична офанзива против самолета до свалянето му от съветската войска поради протеста на Пригожин по-рано през годината. За политиците и медиите на Запад Пригожин е премахнат по разпореждане на Путин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР