Ръководителят на руската Чеченска република Рамзан Кадиров приветства бойци на

...
Ръководителят на руската Чеченска република Рамзан Кадиров приветства бойци на
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров приветства под знамето на Ахмат 3000 вагнеровци

Ръководителят на съветската Чеченска република Рамзан Кадиров приветства бойци на ЧВК " Вагнер ".

3000 наемници (Кадиров ги назовава " бойци " ) ще се причислят към специфичните сили на Чечня " Ахмат ", а Кадиров посочва и поименно пълководец - с неговия прякор Ратибор.

" Решено е, че един от командирите на " Вагнер " с позивна Ратибор ще се причисли към именития спецназ " Ахмат ". Самият Ратибор беше на лекуване дълго време заради раняване, получено при артилерийски обстрел, незабавно щом се изправи на крайници, той реши да се върне в зоната на бойните дейности като част от специфичните сили " Ахмат ", споделя чеченският началник.

Заедно с него в състава на специфичните елементи ще се причислят 3 хиляди някогашни бойци от " Вагнер ". Министерството на защитата на Русия към този момент е разпределило нужния брой вакантни места в звеното ", написа Кадиров.

Предвидено е в близко бъдеще новопостъпилите да могат да стартират да извършват оперативни бойни задания.

Кадиров означи, че решението е стратегически значима стъпка за подсилване на отбранителната дарба на Русия и повишение на успеваемостта на звеното " Ахмат ".

Към момента няма информация особено чеченските елементи да вземат участие и къде на фронта, който Русия поддържа в Украйна. Знаеше се, че при започване на пълномащабната експанзия на Русия по отношение на Украйна, чеченски бойци са били част от опитите за взлом на Киев, в това число с групи за специфични интервенции, които да извършат нападение по отношение на украинския президент Володимир Зеленски, както и взеха интензивно присъединяване при завладяването на Мариопул, Херсонска област.

От тогава няма доказана информация за специфични зони на деяние на частите " Ахмат ". Самият Кадиров от време на време се появява на събития в Кремъл, въпреки и тази година да не бе видян по време на речта на съветския президент Владимир Путин пред Федералното заседание.

Частната военна компания " Вагнер " след усилието за завладяване на Бахмут и пучът, който провежда ръководителят й Евгений Пригожин, бе разквартирувана в Беларус. Малко по-късно обаче Пригожин почина в самолетна злополука, третирана като случай от съветските проверяващи, а частното военно формирования малко по-малко и със законови начинания бе причислено към постоянните военни елементи на Руската федерация.

Преди това повече от десетилетие формалните съветски представители, в това число и президентът Владимир Путин отричаха освен връзките си с ЧВК " Вагнер ", само че и въобще съществуването на такава паравоенна конструкция, която след признанието пък се оказа и не толкоз частна, а разчитаща на държавни поръчки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР