Ръководителят на ООН по правата на човека призова за незабавно

...
Ръководителят на ООН по правата на човека призова за незабавно
Коментари Харесай

ООН настоява за незабавно прекратяване на огъня в Сирия, за да улесни доставките

Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани за неотложно преустановяване на огъня в Сирия, с цел да се улесни даването на помощ на всички жертви на опустошителното земетресение в района. 

Сирийският президент Башар Асад обаче укори Западът, че дава приоритет на политиката пред филантропичната обстановка на фона на земетресението в страната му. Според него нито в този момент, нито в предишното е имало хуманизъм. Той посети болница в потърпевшата от земетресението провинция Алепо и участва на разчистването на руините.

" Западът даде приоритет на политиката пред филантропичната обстановка. Неправилно е да се дава приоритет на една обстановка пред друга, до момента в който съществуват и двете. Политическата обстановка съществува за тях, само че филантропичната не съществува за Запада ", сподели Асад.

Русия, Израел, Иран, Сърбия, Швеция, Съединени американски щати, Индия, Китай и Швейцария, наред с други страни, оповестиха готовността си да окажат помощ на Сирия след земетресението. Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че актуалните наказания на Вашингтон против Сирия няма да обиден преводите, свързани с помощта при земетресение. Американските управляващи ще провиснал 85 млн. $ за филантропична помощ след земетресенията в Турция и Сирия.

В същото време сирийската съпротива блокира ескорт с помощи, изпратен от кюрдската самоуправляваща се администрация в помощ на потърпевшите от земетресението в следените от бунтовниците региони. Цистерните са натоварени с дизелово гориво и керосин, одеяла, облекла и други филантропични артикули. Горивотота е приоритет, защото машините, употребявани в избавителните интервенции, се нуждаят от дизел.

" В момента придружаваме конвоя с филантропична помощ, предоставена от кюрдската самоуправляваща се администрация на нашите хора в Северозападна Сирия. Конвоят е формиран от 30 цистерни с гориво и ние изпращаме точно гориво, защото в регионите в Северозападна Сирия има дефицит на гориво ", съобщи Садик Амин.

Милиони сирийци в северозападната част на страната живеят в беднотия, като разчитат най-вече на помощи, с цел да оцелеят. Земетресението утежни неволите на анклава, като доста фамилии, разселени от 12-годишния спор, се борят с намаляващите стратегии за помощ.

Усилията за оказване на помощ са възпрепятствани от продължаващата война и изолацията на следения от бунтовниците район по границата, който е заобиколен от подкрепяните от Русия държавни сили.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР