Ръководителят на ООН Антонио Гутериш заяви, че доставките на хуманитарна

...
Ръководителят на ООН Антонио Гутериш заяви, че доставките на хуманитарна
Коментари Харесай

Ръководителят на ООН Гутериш казва, че помощта, която се процежда в Газа, е „напълно недостатъчна“

Ръководителят на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че доставките на филантропична помощ за Газа са „ изцяло незадоволителни “ на фона на влошаващите се условия в линията Газа.

В изказване във вторник Гутериш повтори, че филантропичните потребности в Газа надалеч надвишават съществуващите равнища на помощ. Камиони с филантропична помощ се процедиха в Газа от Египет през миналата седмица през Рафа, основният пропускателен пункт, който не граничи с Израел.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Газа a „ гробище “ за децата, „ жив пъкъл “ за всички останали Израел ще откаже визи на чиновници на Организация на обединените нации след речта на Гутериш за войната в Газа Шефът на Организация на обединените нации Гутериш осъжда „ груповото наказване “ на палестинците end от списък

Преди войната към 500 камиона, пренасящи помощи и други артикули, влизаха в Газа всеки ден.

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби сподели във вторник, че 66 камиона с филантропична помощ са влезнали в Газа през последните 24 часа. Длъжностните лица биха желали да доближат до 100 дневно, сподели Кърби.

Гутериш също изрази угриженост по отношение на военната ескалация, защото Израел ускорява наземните набези в Газа и продължава да бомбардира обсадената територия.

„ Дълбоко съм угрижен от усилването на спора сред Израел и Хамас и други палестински въоръжени групи в Газа “, сподели Гутериш.

„ С прекалено много израелски и палестински животи, които към този момент са изгубени, тази ескалация единствено усилва голямото страдалчество на цивилните. “


Газа е „ гробище за хиляди деца “

Коментарите идват, до момента в който Израел продължава безмилостното си бомбардиране на Газа, препълвайки лечебните заведения, които са наводнени с ранени и разтегнати до точката на разкъсване от израелска блокада, която е лимитирала мощно доставките на вода, гориво и електричество.

Палестинските управляващи обявиха, че повече от 8 500 души са били убити в Газа, повече от една трета от тях деца, от експлоадирането на войната на 7 октомври.

В изказване във вторник представителят на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) Джеймс Елдер сподели, че Газа се е трансформирала в „ гробище за хиляди деца “.

Израелска въздушна офанзива във вторник изравни цяла част от бежанския лагер Джабалия, убивайки десетки хора и ранявайки повече от 100 други, съгласно министерството на опазването на здравето в Газа. Директорът на индонезийската болница в Газа сподели пред Ал Джазира, че повече от 50 души са убити.

Небал Фарсак, представител на Палестинското общество на Червения полумесец, назова обстановката „ безусловно ужасяваща “.

„ Болниците към този момент са претрупани и едвам съумяват да се оправят с възходящия брой жертви, с които се сблъскват всеки час “, сподели Фарсакх пред Al Jazeera.

„ [Те] работят на цялостен потенциал. Това идва в това време, когато всички лечебни заведения безусловно се срутват заради дефицит [на] медицински консумативи, както и медикаменти, и им свършва горивото, което е незабавно належащо. “

Говорейки пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във вторник, Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди прикани Съвета да упорства за преустановяване на огъня, с цел да постави завършек на „ спиралата на гибелта “.


Съединените щати до момента подкрепяха Израел и отхвърляха апелите за преустановяване на огъня, заявявайки, че прекратяването на боевете би било от изгода за Хамас, който извърши смъртоносна офанзива против Южен Израел на 7 октомври, която съгласно израелските управляващи е умъртвила повече от 1400 души, множеството от тях цивилни.

„ Ние в действителност имаме вяра, че би трябвало да обмислим неща като филантропични паузи, с цел да сме сигурни, че помощта може да стигне до тези, които се нуждаят от нея, и хората могат да бъдат предпазени и да се измъкнат от заплахата “, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на чуване в Конгреса.

Говорейки предходната седмица, Гутериш назова дребните количества помощ, позволени в Газа от пропускателния пункт Рафа с Египет, „ капка помощ в океан от потребност “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР