Ръководителят на най-голямата хуманитарна мрежа в света обвини Европа в

...
Ръководителят на най-голямата хуманитарна мрежа в света обвини Европа в
Коментари Харесай

„Червеният кръст“ обвини Европа в „двоен стандарт“

Ръководителят на най-голямата филантропична мрежа в света упрекна Европа в „ двоен стандарт “ във връзка с миграционната политика, цитира dariknews.bg.

Бързото приемане на украинци, бягащи от съветските набези, слага въпроса за „ двойния стандарт “ на Европа във връзка с мигрантите, който е в несъгласие с неприемането на хора, бягащи от принуждение в Африка, Близкия изток и други страни, съобщи Франческо Рока - президент на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧКЧП).

По време на конференция Рока съобщи, че не счита, че „ има някаква разлика “ сред човек, който бяга от Донбас в Източна Украйна, и човек, който бяга от екстремистката формация „ Боко Харам “ в Нигерия.

„ Тези, които бягат от принуждение, тези, които търсят протекция, би трябвало да бъдат третирани еднообразно “, означи Рока. „ Надявахме се, че украинската рецесия щеше да бъде повратна точка в европейската миграционна политика, само че, за жалост, това не се случи “, сподели Рока.

По оценки на Организация на обединените нации от 24 февруари, когато Русия стартира войната, в Украйна са починали минимум 3668 души, а 3896 са били ранени. Смята се, че същинският брой на жертвите е доста по-голям.

Над 6,2 млн. души са избягали в други страни, а към 7,7 млн. души са вътрешно разселени, съгласно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР