Ръководителят на НАСА Джеймс Брайдънстайн призова изследването на Венера да

...
Ръководителят на НАСА Джеймс Брайдънстайн призова изследването на Венера да
Коментари Харесай

НАСА ще направи свой приоритет изследването на Венера след откриването на фосфин в атмосферата ѝ

Ръководителят на НАСА Джеймс Брайдънстайн прикани проучването на Венера да стане приоритет след откриването в атмосферата ѝ на фосфин - газ, който може да има биологически генезис, предадоха Франс прес и ТАСС.

Те цитират заявление на Брайдънстайн, което се появи на страницата му в Туитър. "Живот на Венера? Откритието на фосфин, непряк артикул от анаеробната биология, е най-значимото събитие при търсенето на свидетелства за съществуването на живот отвън рамките на Земята ", написа ръководителят на НАСА.

Той регистрира, че Венера дълго време е била подценявана в галактическите проучванията за сметка на Марс. "Дошло е времето Венера да стане наш приоритет ", написа Брайдънстайн.

По този метод НАСА реагира на вчерашната обява в сп. "Нейчър астрономи ", че интернационална група учени е разкрила в атмосферата на Зорницата наличието на фосфин - прозрачен токсичен газ, който може да има биологичен генезис. На Земята той се отделя от някои типове бактерии по време на виталните им процеси, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР