Вагнер спира набирането на бойци и се фокусира върху Африка и Беларус - Пригожин

...
Ръководителят на наемническата група Вагнер казва, че ще продължи дейността
Коментари Харесай

Ръководителят на наемническата група Вагнер казва, че ще продължи дейността си в Африка и Беларус, но че е в момента не набира нови бойци.

Групата решава за следващите си цели, каза Евгений Пригожин в аудио съобщение, публикувано от акаунт в Telegram, свързан с Вагнер.

Бойците на Вагнер изиграха ключова роля по време на инвазията на Русия в Украйна.

През юни няколко хиляди от тях участваха в краткотраен бунт срещу военното ръководство на Русия.

В своето аудио съобщение г-н Пригожин каза, че повечето бойци на Вагнер в момента са в отпуск, тъй като „преди това имаше дълъг период на много тежка работа“.

Той каза, че групата взема решение за бъдещи задачи, които "ще бъдат изпълнени за величието на Русия".

Групата ще остане "активна в Африка и в тренировъчни центрове в Беларус", добави той в съобщението си - което беше публикувано в акаунта на Сивата зона.

Той не даде повече подробности, въпреки че е известно, че Вагнер е активен в много части на Африка. Неговите бойци също са обучавали сили за териториална отбрана в Беларус.

„Въпреки че не изпитваме дефицит на персонал, не планираме да извършваме ново набиране на персонал,“ каза г-н Пригожин. „Ние обаче ще ви бъдем изключително благодарни, ако поддържате връзка с нас и веднага щом Родината поиска нова група, която да може да защитава интересите на страната ни, със сигурност ще започнем да набираме.“

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">Той добави, че няма ограничения, наложени на неговите бойци да се прехвърлят към „други силови структури“ на Русия и „за съжаление, някои“ са се съгласили да направят това.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">След неуспешния бунт на Вагнер на 24 юни президентът Владимир Путин покани бойци от групата, които не са участвали във въстанието, да подпишат договори с руското министерство на отбраната.

Какво представлява руската група Вагнер и къде са нейните бойци? Путин казва, че не отхвърля мирните преговори за войната в Украйна. Украйна се опитва да изплаши руснаците - Путин

При други събития поне един човек е бил убит в понеделник сутринта в украинския град Кривий Рог след руски ракетни удари, според вътрешното министерство. граничен район на Брянск - като губернаторът Александър Богомаз каза, че е бил ударен полицейски участък.

В събота руски официални лица казаха, че три украински дрона са били свалени в Москва - последният през серия от нападения с дронове срещу руската столица.

Кметът на Москва Сергей Собянин обвини Украйна за атаката, при която бяха повредени два офис блока, въпреки че нямаше жертви .

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че войната се връща в Русия и че нападенията срещу руска територия са „неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес“ на войната между двете страни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР